Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
KSB als enige HVAC-pompleverancier prominent op VSK 2020

KSB als enige HVAC-pompleverancier prominent op VSK 2020

Als enige HVAC-pompleverancier neemt KSB Nederland deel aan de vakbeurs VSK die van 4 t/m 7 februari 2020 wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Op de stand van het bedrijf staat efficiëntie centraal. De compacte verwarmingscirculatiepomp Calio, waarvan op de beursstand een mega-variant wordt getoond, is daar een uitstekend voorbeeld van. Ook de nieuwste generatie Calio S voor circulatiesystemen in verwarmings-, ventilatie- en klimaatinstallaties wordt op de beurstand E040 in hal 8 getoond.

Hoog-efficiënte Calio

De hoog-efficiënte Calio is een compacte circulatiepomp die zich eenvoudig en snel laat installeren en in gebruik nemen. Deze onderhoudsvrije busmotorpomp is uitgevoerd als zogenaamd All-In-Concept, waarbij seriematig interfaces en pompfuncties zijn geïntegreerd. Bijkomende kosten voor opname van de pomp in een communicatienetwerk worden zo vermeden. Bovendien kunnen hierdoor twee afzonderlijke pompen worden ingezet als hoofd- en reservepomp met automatische omschakeling in geval van storing en tijdgestuurde pompenwisseling.

De Calio maakt met nieuw ontwikkelde software met energiebesparende Eco-Mode aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk. Door de combinatie van bedieninterface, geïntegreerde display en symbolen waarmee de bedrijfstoestand wordt gepresenteerd, is de bediening van de Calio zeer eenvoudig. De gebruiker heeft direct zicht op de vermogensopname in Watt en de capaciteit in kubieke meter/uur. De circulatiepomp van KSB leent zich voor een groot aantal toepassingen – van verwarmingswater tot transport van koudemiddelen en industriële circulatiesystemen. De pompen worden standaard geleverd met warmte-isolatie. Voor koudetoepassingen is optioneel ook diffusiedichte isolatie leverbaar. De compacte bouwvorm met schroef- of flensaansluiting zorgt ervoor dat de Calio ook probleemloos kan worden gemonteerd in lastige inbouwsituaties.

Calio S

Opmerkelijk aan de Calio S circulatiepomp is de stille werking waardoor de pomp tot de stilste verwarmingscirculatiepompen op de markt behoort. Ook hier is de bediening eenvoudig en intuïtief. Een energiezuinig LCD-scherm toont afwisselend de bedrijfsmodus, het actueel opgenomen elektrische vermogen en de capaciteit alsmede de opvoerhoogte. De Calio S is uitgevoerd met de functie ‘nachtinstelling’. Wanneer deze functie wordt geactiveerd, houdt de pomp rekening met een continue daling van de mediumtemperaturen en een minimale behoefte aan verwarmingsvermogen. In dat geval verlagen de pompen automatisch de ingestelde waarde met 30 procent. Bij een stijgende behoefte aan verwarmingsvermogen stelt de pomp zich weer in op de oorspronkelijk ingestelde waarde.

KSB is een van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.


Meer informatie

KSB Nederland B.V. | Hal 8, standnummer E040
Postbus 211, 1160 AE Zwanenburg

T. 020 4079800
F. 020 4079801
E. infonl@ksb.com
W. www.ksb.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.