Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
KSB als eerste producent gecertificeerd voor koelmiddelenpompen voor moderne kernenergiecentrales in China

KSB als eerste producent gecertificeerd voor koelmiddelenpompen voor moderne kernenergiecentrales in China

De RUV koelmiddelpomp van KSB is gecertificeerd voor de nieuwste generatie 3+ Chinese kernenergiecentrales. China zet voor zijn energiebehoefte ook in op kernenergie en plant de bouw van tal van nieuwe energiecentrales.

KSB heeft inmiddels de eerste opdracht verworven voor de levering van vijf pompen aan de kernenergiecentrale Shidaowan. Hier wordt de grootste reactor ter wereld van de serie AP/CAP gebouwd. Een deel van de opdracht wordt in de hoofdvestiging in Frankenthal geproduceerd, het andere deel in Shanghai, de vestigingsplaats van de joint-venture Shanghai Electric-KSB Nuclear Pumps & Valves Co., Ltd. (SEC-KSB).

Het prototype van de pompserie RUV onderging met succes in Lingang (China) zware tests, onder meer om de langdurige betrouwbaarheid in bedrijf te bewijzen. Alle meetwaarden voldeden aan de van officiële zijde voorgeschreven testspecificatie of overtroffen zelfs de eisen. In totaal draaide het aggregaat meer dan 700 uur, waarvan ruim 500 uur op een temperatuur hoger dan 284 °C. De pomp, met een aandrijfvermogen van ongeveer 7,5 Megawatt, werd overeenkomstig de testspecificatie meer dan 550 maal gestart en gestopt. Bij de daaropvolgende demontage bleken alle onderdelen in perfecte staat te zijn.

De succesvolle certificering is voor KSB na bijna tien jaar ontwikkelingstijd een belangrijke mijlpaal en onderstreept de positie van het bedrijf als technologisch leider in de nucleaire markt. Daarmee heeft KSB in de groeiende Chinese energiemarkt een goede uitgangspositie voor meerdere opdrachten.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De circa 15.700 medewerkers behalen een omzet van meer dan 2,2 miljard euro. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.