Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Kom naar het Hitma-seminar en ontdek de voordelen van draadloze gebouwautomatisering

Kom naar het Hitma-seminar en ontdek de voordelen van draadloze gebouwautomatisering

Door gebouwgebonden installaties zoals verlichting, zonwering, verwarming, koeling en ventilatie vraaggestuurd en per ruimte te regelen wordt niet alleen een optimaal werk- en gebruikscomfort gerealiseerd, maar wordt tevens het energieverbruik sterk teruggebracht. Door hier systemen voor toegangscontrole en beveiliging aan te koppelen, ontstaat al snel een geavanceerd gebouwbeheersysteem. Steeds meer bedrijven zijn zich hiervan bewust en kiezen voor deze geavanceerde gebouwautomatiseringsproducten. Maar kunnen die producten nu het best bedraad of draadloos worden aangesloten?

“De markt van gebouwautomatisering is nog redelijk behouden”, merkt Teun Mulder, teamleider van de HVAC-instrumentatietak van Hitma. “Bedrade technieken winnen het nog regelmatig van draadloze systemen. Met name omdat bedraad als robuuster, veiliger, sneller en minder storingsgevoelig wordt beschouwd. Met de nieuwste gebouwautomatiseringsproducten gaat deze vlieger echter niet meer op. Sterker nog: ten opzichte van bedrade technieken bieden deze systemen juist enorm veel voordelen. Draadloze systemen kunnen uitstekend worden toegepast in bebouwde omgevingen, omdat het breken van muren niet aan de orde is. Bovendien lenen de systemen zich uitstekend voor musea en andere ‘beschermde omgevingen’, waar de aanleg van bekabeling niet mogelijk of niet toegestaan is. De systemen zijn veel eenvoudiger te installeren, programmeren en beheren dan bedrade technieken. Maar ook flexibeler en mobieler, zonder in te boeten aan betrouwbaarheid.”

Met de nieuwe, draadloze Proxima® ruimtebedienunits met ingebouwde temperatuur-, CO2- en vochtsensoren kunnen luchtcondities binnen kantoorruimtes nog nauwkeuriger gemeten en geregeld worden.

Draadloos versturen van meetdata

Als voorbeeld noemt Mulder de nieuwe, draadloze Proxima® ruimtebedienunits met ingebouwde temperatuur-, CO2– en vochtsensoren, waarmee luchtcondities binnen kantoorruimtes nog nauwkeuriger gemeten en geregeld kunnen worden. “De Proxima® units beschikken over een unieke MIRA-technologie, die al jaren hoge ogen gooit in de film- en entertainmentindustrie (verlichtingssturing) en nu is geoptimaliseerd voor het draadloos versturen van meetdata. Dankzij een intelligente MESH-netwerkverbinding wordt alle data – vanaf maximaal 100 draadloze transmitters/zenders – steevast via de kortste en meest efficiënte weg met het gebouwbeheersysteem gedeeld. En wanneer onverhoopt het draadloze signaal wordt gestoord, dan schakelen de transmitters automatisch over naar een andere frequentie. Een optimale verbinding is het resultaat, zonder dat versterkers nodig zijn.”

Dankzij een intelligente MESH-netwerkverbinding wordt alle data – vanaf maximaal 100 draadloze transmitters/zenders – steevast via de kortste en meest efficiënte weg met het gebouwbeheersysteem gedeeld.

Kom naar het Hitma-seminar en test de units zelf!

De nieuwe Proxima® ruimtebedienunits zullen op 20 en 21 november gepresenteerd worden op het seminar van Hitma Instrumentatie, dat in samenwerking met productleverancier Produal wordt georganiseerd. “Doel van dit seminar is niet alleen om de markt bewust te maken van de voordelen van draadloze gebouwtechnieken, maar vooral ook om vragen van system integrators, adviesbureaus en installateurs te beantwoorden, twijfels weg te nemen en de nieuwste technieken te presenteren”, vertelt Mulder. “Het seminar start met een introductie van draadloze gebouwautomatisering, waarna Produal de techniek en mogelijke toepassingen van Proxima® verder toelicht. Ook wordt een aantal praktijkdemonstraties verzorgd, waarin onder meer de eenvoud van installeren, programmeren en beheren aan bod komen.”  

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het seminar via https://www.hitma-gebouwautomatisering.nl/seminar. Op de aanmeldpagina staat ook meer informatie over de locatie en het programma.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.