Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Koele serverruimtes voor Faculteit Rechtsgeleerdheid Groningen
De airco’s werden geplaatst in de kelder maar de buitendelen kwamen op het dak.

Koele serverruimtes voor Faculteit Rechtsgeleerdheid Groningen

Specialist in airconditioning

Zoals de naam al zegt, is Airco Service Noord met name in het noorden van Nederland actief op het gebied van airconditioning. Bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid in Groningen plaatste ze drie airco’s in de serverruimtes. Daar komt veel warmte vrij, waardoor een goede koeling van essentieel belang is.

Serverruimtes bevatten vaak droge lucht, waardoor airco’s daar uitvallen door een gebrek aan vocht. Bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid plaatste Airco Service Noord daarom speciale units met een groter binnendeel en een speciale setting, zodat ze minder snel invriezen. De airco’s werden geplaatst in de kelder, maar de buitendelen kwamen op het dak dat drie verdiepingen hoger ligt. Gert Jan Korf, eigenaar van Airco Service Noord: “Dat was voor ons het meest bijzondere aan het project.”

Het bedrijf verrichtte de werkzaamheden voor Homij, gaat Korf verder. “Hier werken we vaker voor, misschien wel al twintig jaar. Als het werk specialistischer wordt, dan schakelen bedrijven ons vaak in. Behalve de installatie doen we ook veel storingen en onderhoud binnen grotere gebouwen.”

De werkzaamheden vonden plaats in mei 2023 en zijn inmiddels afgerond. Korf kijkt terug op een succesvol project, waar hij nu nog het onderhoud mag doen. “De samenwerking verliep weer goed. Homij verzorgde de betonvoeringen, de elektrische voeding en zorgde ervoor dat we voldoende werkruimte en opslagruimte hadden. Inmiddels draait het systeem naar verwachting van de gebruikers.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.