Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Klaar voor een duurzame toekomst
De ‘Landerijen van Sion’ aan de rand van RijswijkBuiten.

Klaar voor een duurzame toekomst

Compacte en modulaire groepenkasten voor de ‘Landerijen van Sion’

Aan de rand van RijswijkBuiten worden vanaf begin oktober tien twee-onder-een-kapwoningen en vier vrijstaande woningen opgeleverd aan hun bewoners. De ‘Landerijen van Sion’ zijn gerealiseerd in het voormalige glastuinbouwgebied, waaraan de wijk ook haar naam dankt. Alle woningen beschikken over een ruime living, drie slaapkamers, een badkamer op de verdieping en een vrij indeelbare zolder en worden standaard voorzien van een elektrische installatie, data-installatie, CAI-installatie en Attema Click-mate NXT groepenkast. Ook zijn de elektrische voorzieningen voor de warmtepomp reeds meegenomen. Daarnaast zijn tal van kopersopties mogelijk. Niet alleen qua indeling, maar ook met betrekking tot de elektrotechnische installaties.

In opdracht van Bouwbedrijf De Langen & van den Berg verzorgt Rehorst Elektrotechniek de complete elektrotechnische installatie, inclusief de zonnepanelen. “Voorafgaand aan de start van de bouw hebben alle toekomstige bewoners onze locatie en showroom in Bergambacht bezocht”, vertelt Rogier Mouris, werkvoorbereider bij Rehorst Elektrotechniek. “Ondersteund door onze meerwerkafdeling werden specifieke koperswensen geïnventariseerd. Denk hierbij aan schakelmateriaalkeuzes, maar ook aan de integratie van verlichtingsspots en dimmers, een uitbreiding van het aantal stopcontacten en de toevoeging van een EV-lader, inbraak-beveiligingsinstallatie en/of camera-installatie. Onze tekenaars hebben alle wensen exact op klantmaat uitgewerkt, waarna ik hun ontwerpen heb gecontroleerd. Hierdoor werd een efficiënte, snelle en foutloze uitvoering geborgd.”

Groepenkasten op klantmaat

Voor de groepenkasten selecteerde Rehorst Elektrotechniek de nieuwe Click-mate NXT L groepenkasten van Attema. “Dankzij de online Click-mate NXT Assistant configurator kunnen wij deze groepenkasten heel eenvoudig en exact op klantmaat configureren”, vertelt Mouris. “Zo zijn in diverse kasten overspanningsbeveiligingen of digitale schakelklokken toegevoegd. Bovendien is het aantal groepen zeer divers. Indien bewoners kiezen voor een EV-lader, dan komt er automatisch een krachtautomaat in de groepenkast bij. En ook een extra oven vraagt om een extra groep. Het was mijn rol om alle groepenkasten op maat te configureren. Vervolgens is vanuit het programma ook de bestelling geplaatst.” Op basis van het ontwerp heeft Attema de groepenkasten samengesteld en compleet voorgemonteerd in RijswijkBuiten aangeleverd, vertelt Erik van Arkel, bedrijfsleider van Rehorst Elektrotechniek. “Een duidelijke codering met bouwnummers zorgde dat exact de juiste kasten op de juiste plekken gemonteerd werden.”

Rehorst Elektrotechniek installeerde de nieuwe Click-mate NXT L groepenkasten van Attema, die compleet voorgemonteerd en duidelijk gecodeerd op het project zijn aangeleverd.

Ruimte voor 36 modules

Met de Click-mate NXT L groepenkasten sluit Attema aan bij de actuele trends in de woningbouw. “We zien de markt van groepenkasten voor woninginstallaties in hoog tempo veranderen”, vertelt Accountmaner Tobias van Toledo. “In steeds meer woningen worden duurzame installaties zoals EV-laadpalen, zonnepanelen en warmtepompen geïnstalleerd. Elektrische installaties worden steeds uitgebreider, wat vraagt om meer ruimte in de groepenkast. Maar ze worden ook diverser, wat vraagt om flexibiliteit en schaalbaarheid. Onze Click-mate NXT L groepenkast speelt hier perfect op in. Dankzij de compacte breedte van 330 mm (anderhalve groepenkast) en ruimte voor maar liefst 36 modules kan een groot deel van de marktvraag worden afgedekt, terwijl ruimte wordt bespaard. De keuze voor componenten powered by Siemens zorgt bovendien voor een hoge kwaliteit en uitstekende beschikbaarheid. Maar ook voor een hoge innovatiekracht, waarvan de vlamboogbeveiliging een uitstekend voorbeeld is.”

De Click-mate NXT L groepenkast is in nauwe samenwerking met diverse marktpartijen ontwikkeld. Ook Rehorst Elektrotechniek was hierbij betrokken. “De samenwerking tussen Attema en Rehorst Elektrotechniek is lang en hecht“, vertelt Van Arkel. “We geloven allebei in de kracht van persoonlijk contact, samenwerken en continu innoveren. De implementatie en gebruikerstraining van de Click-mate NXT L groepenkasten en bijbehorende Assistant configurator is hiervan een mooi voorbeeld. Vanwege het toenemende aantal elektravoorzieningen worden de groepenkasten inmiddels in bijna al onze woningbouwprojecten toegepast.” Voor de Landerijen van Sion leverde Attema ook diverse inbouwdozen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.