Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Kennis is onontbeerlijk voor een toekomstgerichte, veilige en goed functionerende netwerk-infrastructuur’

Kennis is onontbeerlijk voor een toekomstgerichte, veilige en goed functionerende netwerk-infrastructuur’

De ontwikkelingen op het gebied van databekabeling en netwerkapparatuur gaan razendsnel. Naast de opname van de minimale brand- en rookclassificatie van kabels in het Bouwbesluit zorgt ook de nieuwste Wifi-standaard (Wifi 6) regelmatig voor hoofdbrekens, weet Michaël van Boheemen, commercieel directeur van Kannegieter in Nederland.

“In deze gevallen is het fijn om een partner te hebben die inspeelt op de trends in dit vakgebied. Als kennisgedreven importeur en distributeur op het gebied van databekabeling, netwerkapparatuur en datacenteroplossingen vervult Kannegieter graag deze rol. Wij ondersteunen installateurs niet alleen bij het ontwerp en de realisatie van hun projecten, maar ook met een uitgebreid trainingsprogramma, zodat opdrachtgevers kunnen vertrouwen op een toekomstgerichte, veilige en goed functionerende netwerk-infrastructuur.”

Op het gebied van databekabeling wordt anno 2020 een tweedeling gemaakt tussen koper en glasvezel. “Wij hebben van beide disciplines meerdere gerenommeerde merken in huis, waardoor we voor ieder project een state-of-the-art netwerk-infrastructuur kunnen bieden. Van een datakabel met connector tot en met volledige systemen, waarbij de kabels, connectoren, patchpanelen, 19″ kasten, dataswitches, Wifi-accespoints, UPS (Uninterruptible Power Supply) en PDU (Power Distribution Unit) compleet worden geleverd, inclusief bijbehorende managementsystemen”, vertelt Van Boheemen. “Om hier optimaal invulling aan te geven, gaan we voor langdurige samenwerkingen met onze technologische partners en klanten. Als een spin in het web ondersteunen we bovendien de communicatie en afstemming tussen installateurs, eindgebruikers en installatie-adviesbureaus, met als ultieme winst dat eindgebruikers een optimale oplossing krijgen en dat onze duurzame concepten worden toegepast in hun projecten.”

Kannegieter beschikt over zeer ervaren binnendienst- en buitendienstmedewerkers die vanaf de vestigingen in Nederland (Amersfoort) en België (Brussel) hun kennis en kunde delen. “Met Kannegieter College trainen we gemiddeld zo’n 600 installateurs, installatie-adviesbureaus en (grote) eindgebruikers per jaar, in datacommunicatie, netwerkbekabeling, standaarden en normen”, vertelt Van Boheemen. “Een belangrijke ontwerpparameter en training op dit moment is de opname van de minimale brand- en rookclassificatie van kabels (CPR-norm) in het Bouwbesluit. Deze classificaties hebben we tevens samengevat in een handige selectietabel, zodat partners voor iedere gebouwruimte en toepassing de juiste kabels kunnen selecteren. Bovendien nemen we dit mee in onze klantgesprekken. Ook actueel is de Wifi 6-standaard, evenals het langjarig beheer en onderhoud van datanetwerken.”

De trainingen van Kannegieter College worden verzorgd door Huib van der Heijden, die tevens zitting heeft in de standaardisatiecommissies voor NEN-ISO/IEC. “Hierdoor zijn we al vroeg op de hoogte van ontwikkelingen in de markt, waarover we klanten graag adviseren”, aldus Van Boheemen. “We beschikken over een uitgebreide bestekservice en kunnen voorgeassembleerde en zelfs pre-terminated installaties leveren, wat resulteert in kortere installatietijden, kortere project-doorlooptijden, minder arbeidskosten en minder testprocedures. Daarnaast bieden we uitgebreide logistieke concepten. Naar wens worden onze producten just-in-time, just-in-place en in handige rolcontainers geleverd, zonder verpakkingsmaterialen, waardoor zij nog sneller, effectiever en milieubewuster verwerkt kunnen worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.