Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Kabels, bedrading en kabelaccessoires met Duitse kwaliteit

Kabels, bedrading en kabelaccessoires met Duitse kwaliteit

Met 55 vestigingen in 36 landen is Helukabel wereldwijd een toonaangevende speler op het gebied van kabels, bedrading en kabelaccessoires. Via de Product Finder, een handige zoekfunctie op de website, zijn maar liefst 34.000 producten op voorraad aan te treffen. “Je kunt gerust stellen dat wij een totaalleverancier zijn.”

De van origine Duitse onderneming is al sinds 1978 actief als producent en leverancier van kabels, draden en kabeltoebehoren. “Voor de industrie zijn we een marktleider, daar liggen ook onze roots”, vertelt Jasper van Beusekom, managing director van Helukabel Nederland. “De laatste jaren zijn we onze focus aan het verbreden, onder meer richting duurzame technieken, HVAC, zonne-energie en laadsystemen voor auto’s.”

Toegevoegde waarde

Bij die verbreding van de focus zijn de roots van Helukabel in de industrie een voordeel. Van Beusekom: “Voor de industrie gelden in de regel zwaardere normen. Dat betekent dat we voor de nieuwe aandachtsgebieden hoge Duitse kwaliteit kunnen leveren. Vooral voor bouwgerelateerde installateurs hebben we veel toegevoegde waarde in huis, zowel wat producten betreft als in onze uitgebreide service. Vroeger zaten er een cv-ketel en thermostaat in een huis, nu kun je zonnepanelen, zonneboilers, airco’s, warmtepompen, grondwatersystemen, beveiliging, toegangstechniek, datanetwerken, brandmelding en wat al niet meer tegenkomen, elk met hun eigen bekabeling en eisen. Voor al deze toepassingen heeft Helukabel de beste producten in huis. Denk bijvoorbeeld ook aan de speciaalkabels voor E-mobiliteit, die wij onder meer leveren voor superchargers.”

Overal in thuis

Het assortiment is welhaast eindeloos. Naast de vele toepassingen in het segment building management systems (zie afbeelding) en E-mobility, is Helukabel thuis in robotkabels en kabelbomen en kan het alle soorten veiligheidskabels leveren; denk bijvoorbeeld aan een brandvertraging van 30 tot 90 minuten, halogeenvrije kabels, torsiebestendige kabels voor windmolens en industriële toepassingen. Bovendien biedt Helukabel ondersteuning voor het opzetten van grotere datanetwerken en bustechnologie. Van Beusekom: “UTP-kabels voor datanetwerken voor de industrie zijn robuuster uitgevoerd en werken met andere protocollen en connectoren. Vanuit onze ervaring kunnen we een adviserende rol spelen bij de aanleg van deze datanetwerken.”

Advies

Die adviesrol geldt in feite voor alle terreinen waar Helukabel actief is. Ronald Haan, salesmanager Nederland: “We zijn niet alleen een leverancier die vanuit een volledig geautomatiseerd logistiek centrum en vaste transporteurs de Nederlandse markt bedient. Bij ons is de dienstverlening eromheen net zo belangrijk. Onze adviseurs kunnen ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van een technisch ontwerp zodat de bekabeling optimaal en toekomstbestendig is. Zeker als er een bijzondere oplossing wordt gevraagd, met ongewone combinaties van functies, zijn wij op ons best.”

UL/CSA

Tot besluit wijst Van Beusekom op nog een interessant aspect van de Helukabel-service: “Wij zijn UL/CSA-gecertificeerd. Dat betekent dat Helukabel voldoet aan de relatief strenge normen van de Verenigde Staten en Canada. Bedrijven die producten met onze bekabeling leveren voor de Noord-Amerikaanse markt, zitten dus goed. Bijzonder is dat wij de kabels niet alleen maken, maar ook mogen knippen en opnieuw mogen labelen.” Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is het vertrouwen in de kwaliteit van Helukabel groot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.