Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Kabelcoderingen maken snelle identificatie van uw bekabelingen mogelijk

Kabelcoderingen maken snelle identificatie van uw bekabelingen mogelijk

Om bekabelingen in het veld eenvoudig van de juiste TAG coderingen te kunnen voorzien, maakt Hollander Techniek sinds enkele jaren gebruik van de kabelcoderingen van DirectSigns. “In een schakelkast worden vaak tientallen tot enkele honderden kabels aangesloten”, illustreert Dirk van Lagen, Teamleider Werkvoorbereiding & Paneelbouw bij Hollander Techniek. “In onze elektrotechnische schema’s maken wij niet alleen inzichtelijk waar elke kabel in de installatie voor dient, maar ook welke TAG codering aan deze kabel is meegegeven. De kabelcoderingen vereenvoudigen niet alleen de montage- en onderhoudswerkzaamheden, maar helpen ook bij het oplossen van storingen. Onze monteurs en steeds meer eindklanten zien hier de voordelen van.”

Hollander Techniek en DirectSignsTAG coderingen toegepast in het veld.

Voor het ontwerp en de bestelling van de kabelcoderingen maakt Hollander Techniek steevast gebruik van het SignStudio (SSO) lay-outprogramma van DirectSigns, vertelt Van Lagen. “In de ontwerpsectie ‘kabelcoderingen’ kunnen wij eenvoudig de gewenste merkplaatjes, afmetingen, kleuren en tekstgrootte selecteren. De juiste TAG coderingen worden vervolgens vanuit ons engineeringsprogramma opgeslagen in een Excel-bestand, dat eenvoudig in SignStudio kan worden ingeladen. Het handmatig invoeren van gegevens is hierdoor niet meer nodig, waarmee we veel tijd besparen én fouten tot een minimum worden beperkt. Binnen no-time kunnen we zo één tot enkele honderden kabelcoderingen aanmaken en bestellen. Alle ontwerpen worden door ons opgeslagen in ons DirectSigns account. Zodat we bij eventuele nabestellingen gegarandeerd kabelcoderingen in de juiste lay-out leveren. Omdat alle orders met Track & Trace worden verzonden, weten we exact wanneer we de bestelling kunnen verwachten.”

Hollander Techniek en DirectSignsOm bekabelingen in het veld eenvoudig van de juiste TAG coderingen te kunnen voorzien, maakt Hollander Techniek sinds enkele jaren gebruik van de kabelcoderingen van DirectSigns.

De kabelcoderingen die Hollander Techniek bestelt, worden vervaardigd van 100% halogeenvrij ABS plastics, vertelt Lasse Rijns Tjälldén, operations manager Nederland bij DirectSigns. “Maar ook labels van resopalkunststof en RVS zijn mogelijk. Daarnaast kunnen in SignStudio kunststof en metalen labels met tekst en codes worden ontworpen en besteld. De editor is zeer snel en simpel. Installateurs die toch extra ondersteuning wensen, kunnen hiervoor terecht bij onze servicedesk of onze tutorial op YouTube bekijken, waarin een korte demonstratie van de webtool wordt gegeven.” Voor Hollander Techniek is de webtool inmiddels gesneden koek. “Alleen bij grotere projecten en multi-orders bieden wij nog extra ondersteuning, om te garanderen dat de juiste kabelcoderingen op het juiste project en in de juiste ruimte terechtkomen”, vertelt Rijns Tjälldén. “Nieuwe medewerkers die met het lay-outprogramma aan de slag gaan, worden door Hollander Techniek zelf begeleid. Maar ook wij bellen hen vaak nog even op. Om eventuele vragen over het programma te beantwoorden, maar vooral om kennis te maken.”   

Tekst Lieke van Zuilekom    |    Beeld Hollander Techniek en DirectSigns
Uitgelichte afbeelding: 
De kabelcoderingen die Hollander Techniek bestelt, worden vervaardigd van 100% halogeenvrij ABS plastics.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.