Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Je maakt het met de juiste kabels en snoeren’
Het logistieke centrum en verkoopkantoor van Helukabel in Nederland.

‘Je maakt het met de juiste kabels en snoeren’

Sinds de oprichting in 1978 heeft Helukabel GmbH zich ontwikkeld tot een vooraanstaande, wereldwijd actieve fabrikant en leverancier van de meest uiteenlopende bekabelingsoplossingen. Met een breed scala (speciale) kabels, draden, snoeren en kabelaccessoires geeft het dynamische familiebedrijf een passend antwoord op elke bekabelingsvraag. Inclusief een gericht advies en een gedegen technische ondersteuning. Anno 2022 worden de klanten van Helukabel vanuit zestig verschillende locaties in 37 landen op maat geserviced. Voor Nederland vindt de regie plaats vanuit het in Budel gevestigde Helukabel Nederland. Installatie & Bouw nam er een kijkje. 

Op bekabelingsgebied is Helukabel dé partner voor de maakindustrie. Met onder meer industriële kabels, infrastructuurkabels, data- en netwerkkabels, spiraalkabels, scheepskabels en aanverwante producten is een oplossing altijd dichtbij. Daarvoor zorgen wereldwijd zo’n 1.900 medewerkers. Echte vakspecialisten die wereldwijd de gevarieerde klantenkring van Helukabel bedienen met een hoogwaardig product en een solide support. “Voor elke kabel die je nodig hebt, kun je bij Helukabel terecht”, zegt Ronald Haan, Salesmanager bij Helukabel in Nederland. “Er zijn meer dan 33.000 producten die allemaal snel uit voorraad kunnen worden geleverd. De kabels worden in onze eigen fabrieken geproduceerd en uitvoerig getest op onder andere sterkte en torsie- en hittebestendigheid. Uiteraard voldoen ze aan de benodigde internationale keurmerken. Onze service op maat is vaak een pré voor klanten, we ontzorgen de klant bij het keuzeproces van de kabel. Zo staat ons team van accountmanagers en binnendienstmedewerkers altijd klaar om advies te geven. Ook kunnen we onze Duitse collega’s die gespecialiseerd zijn in bepaalde productcategorieën hierin betrekken. Wij stoppen niet voordat de klant tevreden is en kunnen daarbij ook producten op maat maken. Denk daarbij aan kabels geknipt op bepaalde lengtes, hybride kabels, speciale robotkabels, voorgeassembleerde sleepkettingen of kabels voorzien van connectoren. Daarbij bieden wij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.” 

Een professioneel gewikkelde haspel zorgt voor een gemakkelijkere verwerking.

Uit voorraad leverbaar

Een rondgang door het magazijn in Budel onderstreept de kracht en veelzijdigheid van Helukabel. Hier vind je een enorme sortering producten, waarvan de hardlopers uit voorraad en vaak binnen 24 uur leverbaar zijn. Vanuit het volledig geautomatiseerde centrale magazijn in het Duitse Hemmingen is Helukabel in staat om binnen enkele dagen ook grotere en/of speciale productleveringen te verzorgen. “Wat de klant ook kiest, wij zorgen voor een tiptop levering, in elke gewenste verpakkingsvorm”, aldus Haan. “Van ring tot haspel, spoelen en vat.”

Prettig werken

Bij Helukabel is het fijn werken. Er heerst een prettige werksfeer en iedereen krijgt volop gelegenheid om zijn of haar ding te doen. Hoofd binnendienst Nadia Stribos-Koolman, die al een kleine 7 jaar elke dag met veel plezier bij Helukabel aan het werk is, bevestigt het. “De afgelopen jaren heeft Helukabel echt een professionaliseringsslag gemaakt. Zo zijn er slimme IT-systemen geïmplementeerd, waardoor we steeds efficiënter kunnen werken. Tegelijk is er meer aandacht gekomen voor marketing, zodat onze klanten ons gemakkelijker en sneller kunnen vinden. Het resultaat? De gunfactor wordt alsmaar groter en onze klantenkring breidt zich steeds verder uit. Vanwege deze ontwikkelingen zijn we dan ook regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Want alleen een goed functionerend team maakt groei mogelijk.”

Salesmanager Ronald Haan: “Een goede voorraad is essentieel voor een goede bedrijfsvoering.”

Contact

Op zoek naar de juiste bekabelingsoplossing helpen de accountmanagers en de medewerkers van de verkoop binnendienst van Helukabel je graag op weg. “Heb je een vraag, stuur dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op”, zegt Ronald tot slot. “We zijn iedereen graag van dienst.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.