Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
ISH 2023: oplossingen voor een duurzame toekomst

ISH 2023: oplossingen voor een duurzame toekomst

ISH, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor water, warmte en lucht, nodigt u van 13 tot en met 17 maart 2023 weer uit in Frankfurt am Main. Op het toonaangevende internationale evenement voor sanitair, verwarming en airconditioning presenteert de industrie haar oplossingen voor een duurzame toekomst. Welke energie gebruiken we in de toekomst voor verwarming? Hoe kunnen we onze energievoorziening onafhankelijker maken? Wat zorgt voor hygiënisch schone lucht en water? En hoe ziet een duurzaam badkamerontwerp eruit in de vergrijzende en meer zelfbepalende samenleving van de toekomst?

Het motto van ISH 2023 is ‘Oplossingen voor een duurzame toekomst’. De vakbeurs toont tal van innovaties die lonend zijn voor het bereiken van de klimaatdoelstellingen en die een verantwoord en efficiënt gebruik van de beschikbare hulpbronnen mogelijk maken. Duurzaamheid is het overkoepelende thema. Het is het verbindende element tussen ISH Energy, bestaande uit de productgroepen Heating en Air, en ISH Water, bestaande uit de Bathroom Experience en Installation Technology. Momenteel hebben al 1.250 exposerende bedrijven hun deelname bevestigd. 

CO2-reductie en energiebesparing

De bouwsector, die goed is voor ongeveer 40% van het energieverbruik, is de sleutel tot het bereiken van de klimaatdoelstellingen. Hier staat de verwarmingssector centraal. De uitbreiding van hernieuwbare energiebronnen, meer energie-efficiëntie, het gebruik van warmtepomptechnologie en het gebruik van waterstof zijn oplossingen voor deze uitdagingen. Het thema lucht, dat in de ISH is verankerd, levert ook een belangrijke bijdrage aan de overkoepelende doelstelling van CO2-reductie en energiebesparing. Toonaangevende bedrijven tonen de huidige stand van zaken op het gebied van binnenluchttechnologie en van woonhuisventilatie tot airconditioningsystemen in niet-residentiële gebouwen.

Bij ISH Water ligt de nadruk op duurzaam gebruik en leveringszekerheid van drinkwater. Daarnaast presenteert het focusthema ‘Duurzame Badkamer’ duurzaamheid in de badkamer als concept voor de toekomst. Het combineert slimme water- en energiebesparende producten, milieuvriendelijke industriële productie, duurzame materialen en een duurzaam ontwerp.

Oriëntatie op het beursterrein

ISH Energy richt zich op toekomstige technologieën in de verwarmingsmarkt. Daarom zijn leveranciers van warmtepompen, energiebeheersystemen voor woningen en energieopslag, alsmede fabrikanten met complete verwarmingssystemen geconcentreerd in hal 12. In hal 11 ligt de nadruk op leveranciers van houtwarmte, afvalgastechnologie en warmtetechnologie en -overdracht. In hal 10 vinden bezoekers bovendien alles wat te maken heeft met installatie-, ruimte- en gebouwautomatisering, meet- en testapparatuur en energiebeheer van gebouwen. Net als bij het vorige evenement ligt de nadruk in hal 9 op oplossingen voor warmtedistributie en in hal 8 op koel-, klimaatregelings- en ventilatietechnologie.

Het oostelijke gebied wordt gedomineerd door het watersegment. Nieuw hier is hal 5, waarin installatietechnologie en software te zien zullen zijn. In de hallen 4 en 6 zal ook installatietechniek aan bod komen. Gereedschap en bevestigingsmateriaal zullen in hal 6.1 aanwezig zijn, terwijl The Bathroom Experience thuis is in de zalen 2, 3, 4 en het Forum. De sectie International Sourcing bevindt zich in hal 1.  De assortimenten van de exposanten worden aangevuld door een uitgebreid programma. ISH 2023 kenmerkt zich door oude bekenden én nieuwe formats, inclusief trendfora, wedstrijden, vakfora, rondleidingen en lezingen.

ISH Digital Extension: wees er digitaal bij!

De ISH vindt in 2023 plaats in Frankfurt am Main. Het bijbehorende digitale platform gaat op hetzelfde moment en een week langer open. De ISH Digital Extension biedt de mogelijkheid om van 13 tot en met 24 maart 2023 digitaal aanwezig te zijn. Met behulp van AI-ondersteunde matchmaking kunnen geschikte zakenpartners worden gevonden en gecontacteerd op de beurs of digitaal. Bovendien kunnen programmapunten op individuele tijdstippen als on-demand video worden bekeken.

ISH 2023

Wanneer 

13 t/m 17 maart

Waar 

Messe Frankfurt, Frankfurt am Main

Meer informatie en tickets

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.