Intergas Verwarming
01:57
06-12-2018

Intergas | Slimme thermostaat maakt cv-ketel gebonden beheer op afstand mogelijk

Met de introductie van de Intergas Comfort Touch kamerthermostaat beschikt cv-ketelfabrikant Intergas uit Coevorden voortaan over een eigen thermostaat én gateway, waarmee cv-ketels eenvoudig op afstand bediend en gemonitord kunnen worden. Dit biedt niet alleen voordelen voor de eindgebruiker maar ook voor de installateur, die middels predictive maintenance klanten nog beter kan ontzorgen, vertelt Ralf Jansen, Hoofd Marketing en Communicatie bij Intergas Verwarming BV. “De Intergas Comfort Touch combineert een ongekend gebruikersgemak met een verbluffend compact en modern design. Door het gebruik van een touchscreen is de bediening intuïtief, eenvoudig en simpel. De compacte afmetingen en het moderne garanderen dat de thermostaat probleemloos in elk interieur integreert.”

De Intergas Comfort Touch is een modulerende kamerthermostaat waarbij gebruik wordt gemaakt van het Open Therm protocol om het vermogen van de cv-ketel automatisch aan de gewenste warmtebehoefte aan te passen. Een blijvend zuinige werking van het toestel wordt hierdoor gegarandeerd, aldus Jansen. “De thermostaat werkt met alle cv-ketels die smartpower ondersteunen; dit zijn Intergas toestellen vanaf bouwjaar 2017. De Intergas Comfort Touch toont steevast de huidige kamertemperatuur. De gewenste temperatuur is met een eenvoudige ‘touch’ te verhogen of te verlagen. Gebruikers die geen temperatuur op het display willen zien, kunnen dit met één simpele handeling wijzigingen. Vervolgens toont het display alleen nog de warmtevraag.”

Slimme thermostaat
Een Intergas Gateway maakt van de Comfort Touch thermostaat een slimme thermostaat, aldus Jansen. “Met de Comfort Touch app is de cv-ketel eenvoudig op afstand te bedienen, via een smartphone of tablet. Al onze Kombi Kompakt en Xtreme toestellen zijn standaard voorzien van een RF-module, die de communicatie tussen de gateway en thermostaat verzorgt. Daarmee zijn de toestellen volledig voorbereid op de toekomst en wordt het nóg eenvoudiger om – in combinatie met de Intergas Comfort Touch thermostaat en Comfort Touch app – de verwarming op afstand te bedienen.”

Intergas Verwarming

Met behulp van het Service dashboard kunnen installateurs toestellen op afstand monitoren en indien nodig parameterinstellingen wijzigen.

Met de Comfort Touch thermostaat kunnen gebruikers eenvoudig hun weekprogramma’s samenstellen. “Bovendien geeft de app direct inzicht in de prestaties van de cv-ketel en kunnen gebruikers – bij vragen of problemen – direct in contact worden gebracht met hun installateur. De thermostaat kan eenvoudig geïnstalleerd worden en is zowel verkrijgbaar in een zwarte als een witte uitvoering. Door zijn compacte afmetingen – de thermostaat is slechts 13 mm dik – en het moderne design gaat de thermostaat als interieurelement volledig op in de omgeving.”

Monitoring op afstand
Naast voordelen voor gebruikers biedt de Intergas Comfort Touch ook grote voordelen voor installateurs, vertelt Jansen. “Met behulp van de Intergas Gateway en een geschikte Opentherm thermostaat kunnen installateurs hun klanten volledig ontzorgen. Met behulp van het Service dashboard kunnen zij toestellen op afstand monitoren en indien nodig parameterinstellingen wijzigen. Daarnaast kunnen zij het Service dashboard benutten als complete servicewijzer voor alle toestellen. De eindgebruikersapp kan eenvoudig gecombineerd worden met Kompi Kompakt HRE en HReco toestellen vanaf bouwjaar 2014 en uiteraard met de nieuwe Intergas Xtreme toestellen.” 


Voordelen voor gebruikers

• De cv-ketel is eenvoudig op afstand te bedienen, via een smartphone of tablet.
• Weekprogramma’s kunnen eenvoudig worden samengesteld.
• Direct inzicht in het verbruik van de ketel.
• Inzicht in mogelijke storingen en direct in contact met de installateur.
• Modern design, compacte afmetingen.


Voordelen voor installateurs

• Alle ketels van uw klanten in één handig dashboard.
• Diagnose op afstand.
• Parameterinstellingen wijzigen op afstand.
• Overzicht van mogelijke storingen.
• Online servicewijzer.

Tekst Lieke van Zuilekom    |    Beeld Intergas Verwarming BV
Uitgelichte afbeelding: 
De thermostaat kan eenvoudig geïnstalleerd worden en is zowel verkrijgbaar in een zwarte als een witte uitvoering.

Installatie en Bouw Nederland partners

Heatworld RentalsRensa Woning