Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
IntercityHotel Amsterdam Airport. Optimaal binnenklimaat, minimaal energieverbruik
Het hotel is energetisch zeer duurzaam van opzet.

IntercityHotel Amsterdam Airport. Optimaal binnenklimaat, minimaal energieverbruik

Begin juni opende viersterren IntercityHotel Amsterdam Airport haar deuren. Met 280 kamers, diverse (conferentie)zalen, een restaurant en bar, een spa en sportfaciliteiten is het IntercityHotel op Schiphol Trade Park het grootste IntercityHotel van Nederland. Bovendien is het hotel energetisch zeer duurzaam van opzet. In navolging van een WKO-systeem met warmtepompen en douche-WTW’s in de hotelkamers levert ook het ventilatiesysteem hier zijn bijdrage aan.

De luchtkanalen op het dak, met één van de Toshiba split airco buitendelen.

Als vaste onderaannemer en bouwteampartner van Easy Controls Installatietechniek hebben Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek een compleet en duurzaam luchtkanalensysteem voor het IntercityHotel ontworpen, geproduceerd en gemonteerd, met circa 2.600 m2 rechthoekig en 1.800 m1 rond kanaalwerk. Hierbij namen zij ook de luchttechnische componenten van marktleider TROX mee, zoals de brandkleppen, roosters, (variabel) volumeregelaars en geluiddempers. Schilt Airconditioning heeft bovendien de Satellite Equipment Rooms (SER) voorzien van drie split airco-units van Toshiba, waarmee deze ruimtes energiezuinig gekoeld kunnen worden.

Minimale energieverliezen

“De luchtkanalen en appendages voldoen volledig aan luchtdichtheidsklasse Luka C”, vertelt projectleider André van der Schaft. “Dit betekent dat luchtlekkages (en dus verliezen) tijdens het luchttransport minimaal zijn.” Ook de VAV-regelaars leveren een belangrijke bijdrage aan de gewenste duurzaamheid en energiezuinigheid. “Op de begane grond en eerste verdieping, waar de (conferentie)zalen en het restaurant zijn ingericht, hebben wij TROX Sirius-roosters gemonteerd, die voorzien zijn van een VAV-box. Deze speciale rooster/VAV-combinaties regelen de luchthoeveelheid uiterst nauwkeurig op basis van onder andere het aantal aanwezigen. De vraaggestuurde ventilatie zorgt niet alleen voor een optimale binnenluchtkwaliteit, maar ook voor een minimaal energieverbruik.”


Aangename stilte

“Om het comfort van de hotelgasten naar het allerhoogste niveau te tillen, heeft ook de akoestiek veel aandacht gehad”, aldus Van der Schaft. “De gehele installatie is op kritische plaatsen voorzien van hoogwaardige geluiddempers waardoor de gasten een aangename stilte ervaren.”

In december 2021 hebben de Schilt bedrijven de laatste componenten aangebracht. Inmiddels zijn zij druk bezig met een vervolgproject, de nieuwbouw van voorzieningencluster Donker Curtius in Den Haag, dat eveneens in opdracht van en in nauwe samenwerking met Easy Controls Installatietechniek wordt uitgevoerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.