Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Sectornieuws

Intelligente verlichting – maximale flexibiliteit

LEDVANCE-armaturen met een uitgekiend lichtmanagement zorgen voor een constante lichtkwaliteit en flexibiliteit bij SIEMENS 

asset-10602975_case_study_siemens_campus_erlangen-2

25 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

LEDVANCE-armaturen met een uitgekiend lichtmanagement zorgen voor een constante lichtkwaliteit en flexibiliteit bij SIEMENS 

De lichtoplossing van LEDVANCE op SIEMENS Campus Erlangen zorgt voor een gelijkmatige, flexibele en intelligente verlichting van de kantoorruimtes die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De armaturen werden aangepast aan de bestaande architecturale omstandigheden en geïntegreerd in het bestaande plafondconcept.

Voor dit project werden twee verschillende LEDVANCE-armaturen geselecteerd die de mogelijkheid bieden om gependeld en flexibel aan het plafond te worden opgehangen. Het LEDVANCE armatuur LINEAR INDIVILED DIRECT/INDIRECT kan via DALI worden aangestuurd en is uitgerust met sensoren voor de aanwezigheid van de medewerkers en een daglichtdetectie. De LEDVANCE PANEL DIRECT/INDIRECT armatuur met DALI-stuurinrichting overtuigt door haar vlakke design en homogene lichtinval. Met deze lichtoplossing wordt het door de werkplekverordening vereiste licht van 500 lux in de ruimte over de hele linie gerealiseerd en wordt de wens van de klant om de ruimte flexibel te gebruiken, vervuld.

“Bij de keuze van de armaturen voor SIEMENS Campus Erlangen waren de reeds bestaande verlaagde plafondoppervlakken een bijzondere uitdaging”, legt Oliver Wehner, Project Sales en Verticals DACH, uit. “De nieuwe armaturen moesten tussen de panelen aan het plafond worden gemonteerd om ze in het lichtontwerp te integreren. Bovendien wilde SIEMENS armaturen met daglichtsensoren, aanwezigheidsmelders en een gelijkmatige, heldere ruimteverlichting, zodat een flexibele opstelling van de meubels in de ruimte mogelijk is”, voegt Wehner toe.

asset 10602829 case study siemens campus erlangen 2

Het voordeel en de reden om te kiezen voor de geselecteerde armaturen is dat ze profiteren van hun hoge lichtcomfort met directe/indirecte lichtkarakteristieken, hun goede verblindingsbescherming (UGR≤19) en hun lage onderhoudsvereisten bij lage bedrijfskosten. Een ander voordeel van deze LEDVANCE-oplossing is dat de sensoren voor aanwezigheids- en daglichtdetectie direct in de armaturen zijn geïntegreerd. Onafhankelijk van het gebouwbeheersysteem schakelen ze automatisch uit of de ruimte al dan niet in gebruik is en schakelen ze het licht dienovereenkomstig aan of uit.

Bovendien wordt de lichtsterkte constant op 500 lux gehouden. Bij sterk daglicht van buitenaf dimt het systeem de armaturen naar behoefte – het bespaart energie en zorgt voor een gelijkmatig lichtcomfort. In vergelijking met de conventionele T5-technologie kan deze combinatie samen met de kosten tot 63% aan stroom besparen. “Tot slot wil ik nog vermelden dat het SIEMENS-project heeft bewezen dat wij in staat zijn om hoogwaardige oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften en eisen van onze klanten tot en met de planning van het lichtmanagement”, aldus Oliver Wehner.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%