Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatieprestaties maximaliseren voor duurzamere gebouwen

Installatieprestaties maximaliseren voor duurzamere gebouwen

Technische installaties hebben een grote invloed op de duurzaamheid en gezondheid van gebouwen. Zonder preventief onderhoud en conditionering van de systeemvloeistof bijvoorbeeld nemen de prestaties van gebouwinstallaties geleidelijk af, terwijl het energieverbruik stijgt. Hoe is dat te voorkomen?

Gebouwinstallaties zijn de afgelopen jaren technisch gezien ingrijpend veranderd. Zowel met betrekking tot de gebruikte componenten en materialen, als wat betreft de gebruikscondities. In plaats van robuuste metalen onderdelen wordt tegenwoordig niet alleen een grotere diversiteit aan materialen in installaties verwerkt, maar draaien ze ook onder grotere verschillen in temperatuur en systeemdruk. Hoewel fabrikanten de prestaties van hun installaties en componenten in de fabriek al optimaliseren, wordt het uiteindelijke rendement nog altijd door de praktijkomstandigheden beïnvloed.  

De SpiroVent Superior vacuümontgasser.

 

Maximale operationele levensduur

Tijdens VSK 2020 laat Spirotech zien hoe installateurs de prestaties van verwarming- en koelinstallaties tijdens de operationele levensduur kunnen maximaliseren. Omdat de zwakste schakel bepalend is voor het rendement en alle andere installatieprestaties, adviseert Spirotech vooral meer aandacht te besteden aan de kwaliteit van het systeemwater. De daarin aanwezige lucht en verontreinigingen veroorzaken na verloop van tijd namelijk onverwachte en ongewenste rendementsverliezen.

Luchtbellen en vuildeeltjes in het installatiewater verlagen geleidelijk het rendement van koel- en verwarmingsinstallaties, met als gevolgen een hoger energieverbruik en grotere kans op storingen. Hoog rendementsketels en onderdelen die met een vrij laag temperatuurverschil werken, waaronder vloerverwarming en de steeds vaker gebruikte warmtepompen, zijn daar extra gevoelig voor. Wie tijdens het bedenken van verduurzamingsinvesteringen geen rekening houdt met deze onopvallende oorzaken van rendementsverliezen krijgt te maken met een langere terugverdientijd.

De SpiroCombi gecombineerde lucht- en vuilafscheider.

 

Samen werken aan een optimale systeemwaterkwaliteit

Spirotech is al ruim 50 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van innovatieve oplossingen voor de vloeistofconditionering in verwarmings- en koelinstallaties. In de afgelopen 50 jaar zijn er tientallen innovaties op de markt gebracht zoals lucht- en vuilafscheiders, vacuüm­ontgassers, drukbehoudsystemen, vul- en reinigingssystemen en bijbehorende additieven. Dit alles om installateurs en adviseurs in binnen- en buitenland te ondersteunen bij hun werkzaamheden op het gebied van systeemwaterkwaliteit. 

Het hoofdkantoor en de productiefaciliteit zijn gevestigd in Helmond, terwijl het bedrijf ook eigen verkoopvestigingen heeft in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en China. De Noord-Amerikaanse en Canadese markten worden geleverd via zusteronderneming Spirotherm Inc., vanuit Chicago. Verder werkt Spirotech in ruim 70 landen nauw samen met een uitgebreid netwerk van importeurs.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.