Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatiebranche en regio Holland Rijnland slaan handen ineen voor een toekomst in de techniek

Installatiebranche en regio Holland Rijnland slaan handen ineen voor een toekomst in de techniek

Wethouder en OTIB-directeur op werkbezoek bij Ponsioen Installatietechniek in Alphen

De technische installatiebranche is hard op zoek naar nieuwe vakmensen. Daarom zijn in de afgelopen tijd in heel Nederland projecten gestart om werkzoekenden in korte tijd te scholen voor een loopbaan in de installatie-, elektro- of infratechniek. De regio Holland Rijnland heeft hier ook aan meegedaan en wil de positieve resultaten van zij-instroom verder vergroten. De gemeente Alphen aan den Rijn en het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB) hebben hiervoor de handen ineen geslagen en gaan samen met nieuwe zij-instroomprojecten aan de slag. Deze bijzondere samenwerking wordt op 4 februari bevestigd met een bezoek van wethouder Han de Jager (gemeente Alphen aan den Rijn) en Sven Asijee (directeur OTIB) aan het bedrijf Ponsioen Installatietechniek, dat goede ervaring heeft met de werving van nieuwe vakmensen via zij-instroom.

Het werkbezoek
Het werkbezoek vindt op maandag 4 februari om 16.00 uur plaats bij Ponsioen Installatietechniek, Tankval 34 in Alphen aan den Rijn. Ponsioen is een totaalinstallatiebedrijf met de disciplines werktuigkundige-, sanitaire- en elektrotechnische installaties. Door inspanningen van de gemeente Alphen aan den Rijn, OTIB en Metechnica heeft het bedrijf een eerste medewerker via zij-instroom in dienst gekregen en inmiddels ook al kennisgemaakt met een nieuwe kandidaat. Met de blik op de toekomst staan in het werkbezoek de resultaten van de zij-instroomprojecten centraal. Maar ook is er aandacht voor de impact van de projecten in de dagelijkse praktijk van directeur en werknemer.

Ook aanwezig zijn ?
De gemeente Alphen aan den Rijn en OTIB nodigen de pers van harte uit om bij het werkbezoek aanwezig te zijn. U kunt u hiervoor aanmelden via  [email protected]. Foto’s van het werkbezoek kunnen direct na afloop van het bezoek worden nagezonden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.