Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatie Vakbeurs: dé verbindingsplek voor de installatietechniek in Noordoost-Nederland

Installatie Vakbeurs: dé verbindingsplek voor de installatietechniek in Noordoost-Nederland

De toekomst door een groene bril

Evenementenhal Hardenberg is op 13, 14 en 15 september het decor van de Installatie Vakbeurs 2022. Thema van de 23e editie is ‘De toekomst door een groene bril’. De beurs besteedt uitgebreid aandacht aan de grote thema’s van dit moment: Energietransitie, Besparingstechnieken, Circulariteit en een Gezond binnenklimaat. Bovendien is er ruim aandacht voor innovaties en vernieuwingen.

Mogen we ook u verwelkomen in Hardenberg?

Met ruim 130 exposanten is Installatie Vakbeurs 2022 het grootste evenement voor de installatiesector in Noordoost-Nederland. Niet verwonderlijk dus dat de beurs aansluit bij de grootste ontwikkelingen in deze branche. “Duurzaamheid is niet langer een trend in de installatietechniek, maar een gegeven”, benadrukt Eline Kuijsters, Marketing Event Manager bij Easyfairs. “Vandaar ook dat we dit thema in alle facetten van de beurs integreren. Van de Groene Hal tot en met de Innovatietuin, het Sanitairplein en het Waterbehandelingsplein.”

Exposanten krijgen uitgebreid de mogelijkheid om hun duurzame innovaties te tonen

Er zijn weinig sectoren die zo hard innoveren en hun innovaties zo snel naar de eindgebruiker brengen als de installatiesector, benadrukt Kuijsters. “Ook daarover gaat Installatie Vakbeurs 2022. We presenteren direct toepasbare innovaties, maar laten tegelijkertijd ook zien welke kant het de komende vijf jaar op gaat.”

Groen installeren

Hal 4 wordt volledig ingericht als Groene Hal en laat bezoekers zien wat ‘groen’ installeren precies betekent. In de hal tonen circa 40 exposanten hun groene ambities, in de vorm van technieken en oplossingen. Hoe kunnen we ons energieverbruik en onze CO2-uitstoot nog verder reduceren? En hoe kunnen we slimmer omgaan met onze materialen, zodat hergebruik in de toekomst mogelijk wordt? Maar ook: hoe kunnen we zorgen voor een gezond binnenklimaat, zonder het buitenklimaat te belasten? Wanneer kies je voor een all-electric warmtepomp of hybride warmtepomp? “Actuele vragen die installateurs na hun bezoek aan de Groene Hal haarfijn kunnen beantwoorden”, aldus Kuijsters. “Exposanten krijgen uitgebreid de mogelijkheid om hun duurzame innovaties te tonen. Bijvoorbeeld tijdens diverse demo’s en praktijksessies. Hiervoor selecteren we de mooiste innovaties van onze deelnemers.”

Tijdens de TVVL Kennismiddag gaan experts nog verder de diepte in, door vanuit verschillende invalshoeken naar de thema’s Energietransitie, Besparingstechnieken, Circulariteit en een Gezond binnenklimaat te kijken. Studenten kunnen zich bovendien aanmelden voor de Collegetour.

Innovatietuin

Nieuw op Installatie Vakbeurs is de Innovatietuin; de snelste manier voor bezoekers om kennis te maken met de duurzame producten én materialen waarmee ze in de nabije toekomst gaan werken. “De Innovatietuin is een verzameling van producten waarbij uitleg en achtergrondinformatie wordt gegeven”, aldus Kuijsters. “Door de smartbadge te scannen op een ID-reader kunnen bezoekers in één handeling alle interessante informatie gebundeld ontvangen. Een functionaliteit die we ook aanbieden bij alle stands, zodat bezoekers geen stapels folders en visitekaartjes meer hoeven dragen.”

Sanitair Roadshow en Waterbehandelingsplein

Een andere trekker op Installatie Vakbeurs is het Sanitairplein, met aandacht voor duurzame technieken en waterbesparing, maar vooral ook voor de laatste trends. “Een nieuwe ontwikkeling hier is de Sanitair Roadshow, waarbij deelnemers aan dit plein hun product of innovatie aan de hand van een rijdende demokar kunnen presenteren”, aldus Kuijsters. “Het Waterbehandelingsplein, in samenwerking met partners van ENVAqua, draait volledig om de kwaliteit van ons drinkwater. Hier wordt de nadruk gelegd op de route die het water aflegt tussen het drinkwaterbedrijf en de kraan in de keuken. Hoe moeten we omgaan met factoren die de kwaliteit negatief beïnvloeden? En welke wegen moeten we inslaan richting duurzaam – lees: minder – watergebruik? Kortom: inspiratie te over! Mogen we ook u verwelkomen in Hardenberg?”    

Installatie Vakbeurs Hardenberg

Wanneer: 13, 14 en 15 september

Hoe laat: van 13:00 tot 21:00 uur

Waar: Evenementenhal Hardenberg

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.