Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installateur is klaar voor de toekomst op VSK 2020

Installateur is klaar voor de toekomst op VSK 2020

Maakbare BIM-modellen, installaties in Mixed Reality en robots op de bouw. Van 4-7 februari laat Stabiplan op VSK 2020 zien wat vandaag al mogelijk is.

Het thema van de VSK 2020 is ‘Midden in de toekomst’ – want de toekomst begint vandaag. Hoe dit eruit ziet, ontdekt u live op stand 10.C011! Hier laat Stabiplan de nieuwe manier van werken zien: het Trimble Constructible Proces. In dit proces werken alle partijen, fases en processen naadloos samen dankzij een slimme combinatie van hard- en software.

Zo ziet u hoe u met de nieuwste versie van Stabicad 12 razendsnel betrouwbare modellen ontwerpt, deze snel en makkelijk met andere partijen deelt via Trimble Connect en hoe u dankzij de up-to-date en uniforme content van MEPcontent uw projecten sneller dan ooit naar de realiteit vertaalt. Ook worden twee gloednieuwe producten gepresenteerd: de Trimble X7 3D-laserscanner en de Trimble XR10 met HoloLens. Op de stand van Stabiplan krijgen bezoekers de unieke kans om deze revolutionaire bouwhelm met mixed reality-integratie zelf uit te proberen.

De highlights van Stabicad 12

Stabicad 12 is de nummer één ontwerp- en rekensoftware voor de installatietechniek. Met de nieuwste versie van Stabicad zijn alle berekeningen zijn volledig geïntegreerd in Revit.

De belangrijkste nieuwe functies op het gebied van rekenen zijn:

 • Elektrotechnische berekeningen volgens NEN 1010: dankzij deze unieke integratie kunnen elektrotechnische installaties in één en hetzelfde programma ontworpen, berekend en gecontroleerd worden.
 • W-berekeningen kunnen nu ook op MEPcontent families uitgevoerd worden.
 • Het inregelen van circulatiesystemen in de tapwaterberekening.
 • Er zijn verschillende normen beschikbaar voor de verwarming- en koelingberekening
 • Ook de drukverliezen van hulpstukken kunnen nu volgens norm worden berekend.

 

Daarnaast is het met de nieuwste versie van Stabicad 12 nu nog makkelijker om W-installaties te optimaliseren met de juiste content:

 • Vernieuwde user interface voor het eenvoudig optimaliseren van rioleringssystemen.
 • Meer flexibiliteit in Revit dankzij de mogelijkheid om samenstellingen te maken met stromende T-stukken en bochten tot 90 graden.
 • Er zijn vier leidingtypes toegevoegd aan Riolering: Faecalien, Faecalien persleiding, Afvalwater en Grijswater.
 • De Stabicad Knooppuntoplosser functionaliteit is uitgebreid! Zo ondersteunt deze nu ook Uponor RS2- en RS3 -connectoren, waarmee leidingen via een adapter op hulpstukken worden aangesloten.

 

Ook voor de E-installateur zijn er handige nieuwe functionaliteiten toegevoegd, waaronder:

 • Nieuwe EMCS 4.0gecertificeerde parametrische families voor Kabelgoten. Ontdek de voordelen: verbeterde categorieën, parametrische families die het bestandsformaat van uw projecten aanzienlijk verkleinen, ook al zijn ze verrijkt met dimensieparameters en veel meer!
 • Handige updates voor het werken met Revit families voor handbrandmelders, brandmelders, lichtschakelaars op basis van bewegingsmelders.
 • IFC-export parameters: heeft u een bestaand Revit project en wilt u uw Elektrotechniek families op een gemakkelijke manier classificeren volgens IFC4? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe functie “Invullen IFC parameters voor IFC-export”. Met behulp van deze functie kunt u een IFC2x3 of IFC4 classificatie toekennen aan de Elektrotechniek families in uw Revit project.
 • Er zijn nieuwe armaturen toegevoegd die het gebruik van LED-lampen ondersteunen door het toepassen van de armatuurcode. Om het gebruik van LED-lampen op een tekening duidelijk aan te kunnen geven, is er ook een nieuwe symbolenlijst toegevoegd aan Stabicad voor Revit; deze symbolenlijst toont ook de produkt- en armatuurcodes van de Elektrotechniek families.

 

MEPcontent

MEPcontent, de grootste BIM-bibliotheek voor MEP-specialisten, biedt up-to-date BIM-content en productiviteitsverhogende BIM-applicaties voor de installatiebranche aan. MEPcontent breidt het aantal partnerschappen met fabrikanten voortdurend uit om nieuwe fabrikantspecifieke content en Apps op maat aan te kunnen bieden. Daarbij bieden de Apps MEP-engineers en andere MEP-specialisten functies waarmee ze nog sneller aan bepaalde projecten kunnen werken.

Stabicad LT met Trimble Connect

Stabicad LT is een startklaar en BIM proof softwarepakket voor installateurs, waarmee u snel en gemakkelijk installaties in 2D en 3D tekent. Dankzij het cloud-platform Trimble Connect, wordt het nu nog makkelijker om met Stabicad LT mee te werken aan BIM-projecten. Met dit platform deelt u projectgegevens met betrokkenen vanaf elke locatie en op elk gewenst moment.

Nieuw in Trimble Field Technology

Sinds 2017 is Stabiplan onderdeel van de MEP divisie van Trimble, een beursgenoteerde Amerikaanse ICT-leverancier die als doel heeft de fysieke en digitale wereld met elkaar te verbinden. Met de Trimble Field Solutions vertaalt u BIM-data razendsnel naar de projectlocatie en weer terug. Tijdens VSK presenteert Stabiplan twee innovaties die de manier van werken definitief gaan veranderen:

 • Trimble XR10 met HoloLens 2

 

Overbrug de kloof tussen de mensen op locatie en de medewerkers op kantoor, door ze te laten samenwerken via mixed reality via de revolutionaire Trimble XR10 met HoloLens 2. Ervaar deze nieuwe realiteit live op de VSK!

 • Trimble X7

 

Met de nieuwste 3D-laserscanner van Trimble wordt 3D-laserscannen makkelijker dan ooit. Het Trimble X7-scansysteem levert krachtige prestaties en is eenvoudig te bedienen. Ontdek hoe u met dit systeem nu razendsnel scan- en BIM-data op de bouwplaats kunt verwerken, registreren en verfijnen.

Klaar voor de toekomst

Met Stabicad 12, MEPcontent en de nieuwste Trimble Field Solutions zijn installateurs klaar om de grenzen van BIM te doorbreken. Zodat ontwerpen écht maakbaar zijn en met hoge snelheid en precisie geïnstalleerd worden. Bezoek Stabiplan dus op stand 10.C011 en zorg dat u klaar bent voor de toekomst van de bouw!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.