Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Inschuifbare kabelgootsystemen voor nieuwe DC van GLP
Kabelgoten ten behoeve van de aansluitingen bij de roldeuren voor de laaddocks.

Inschuifbare kabelgootsystemen voor nieuwe DC van GLP

Op bedrijventerrein Smakterheide te Venray verrijst de tweede fase van het nieuwe distributiecentrum van GLP, een van de grootste investeerders en ontwikkelaars van logistieke warehouses en distributieparken in Europa. In opdracht van Brandsen Installatietechniek uit Barneveld, dat het complete project zowel werktuigbouwkundig als elektrotechnisch invult, verzorgde Trayco de levering en montage van diverse kabeldraagsystemen. 

Het duurzame en circulair gebouwde DC heeft een oppervlakte van ongeveer 27.000 m2 en bestaat uit een warehouse (inclusief mezzanine), loadingdocks en een laadkuil. Ook wordt in twee bouwlagen een tweetal kantoorgebouwen gerealiseerd. Het project zal met een BREEAM ‘Excellent’ certificaat worden opgeleverd. 

Plug & play

Terwijl Brandsen Installatietechniek in Venray als totaalinstallateur zijn praktische expertise toont, bewijst Trayco uit Alblasserdam de ruime kennis en kunde op het gebied van verschillende kabeldraagsystemen. Als het gaat om kabelgoten, montagesystemen, kabelladders, draadgoten en kabelophangingen heeft Trayco alles in huis. Daarnaast verzorgt het van oorsprong Belgische bedrijf de engineering en neemt het de complete montage voor zijn rekening. Zo ook binnen het nieuwe distributiecentrum in Venray. Hier was Trayco vanaf medio april tot omstreeks eind juni in de weer met het aanbrengen van ruim 1.000 meter 600 mm kabelgoot en zo’n 10 zakstukken met ladderbanen richting de energieverdelers in het gebouw. Plug & play oplossingen die bijdroegen aan een efficiënte en buitengewoon snelle uitvoering. 

Kabelgoot in de overgang naar ladderbaan geïnstalleerd als stijgstuk voor de voedingen van de verlichtingsinstallatie.

Meters maken

Ferry van Herwijnen, commercieel directeur van Trayco en het in busbarsystemen gespecialiseerde zusterbedrijf Etepro, blikt tevreden terug op het project en de wederom prettige samenwerking met partner Brandsen. “Vanuit Brandsen hebben ze ons al vroeg in het voortraject gevraagd om mee te denken over een zo efficiënt mogelijke uitvoering van de E-installatie. Dat heeft uiteindelijk uitgemond in de toepassing van een inschuifbaar kabelgootsysteem, waarmee je in korte tijd flink wat meters kunt maken. En waar we normaal werken met kabelgoten van 3 meter lang, hebben we in dit geval gekozen voor goten met een lengte van maar liefst 6 meter. Daardoor ging het nóg sneller. Een andere reden om deze gootvariant te gebruiken, had te maken met het feit dat Brandsen een brug moest maken voor de leidingwerken. Door de 6 meter-uitvoering te nemen, hebben we voor die brug en ons gootwerk een slimme gecombineerde ophanging kunnen maken.”

Compartimenten

De door Trayco gemonteerde kabelgootoplossingen beschikken over een mooi extraatje, zo legt Van Herwijnen tot slot uit. “Om de bekabeling voor data, brandbeveiliging en stroom van elkaar te scheiden, zijn de goten voorzien van speciale schotten. Deze scheidingsschotten zijn prefab in de gootdelen aangebracht binnen onze fabriek in het Belgische Oudenaarde. Het resultaat is een goot met 3 afzonderlijke compartimenten, die garant staat voor de hoogst mogelijke veiligheid. Want dat blijft natuurlijk het belangrijkste.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.