Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Inrichting van de technische ruimte. Produceren in de fabriek en installeren op locatie

b72d36b1-b226-4d00-a6b3-885cb918c17a
De installaties werden in de fabriek geproduceerd en geassembleerd. Op locatie werden ze enkel nog gemonteerd en aangesloten.

Tekst | Liliane Verwoolde

Beeld | De Prefab Specialist

7 juli 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De technische ruimte van het kindcentrum aan de Clematislaan in Gouda werd ingericht door De Prefab Specialist. Zij produceerde de werktuigbouwkundige installaties in de eigen fabriek en zette deze op locatie in elkaar.

De Prefab Specialist deed de inrichting van de technische ruimte in opdracht van Van Walraven. Zij nam de opdracht aan en besteedde een gedeelte ervan uit aan De Prefab Specialist. Van Walraven maakte het beugelplan, waaraan de installaties konden worden opgehangen. De productie en montage van de werktuigbouwkundige installaties nam De Prefab Specialist voor haar rekening. 

Ruimte en professionele voorzieningen

De Prefab Specialist hanteert hierbij een onderscheidende aanpak. Waar veel installateurs de installaties in het werk opbouwen, voert De Prefab Specialist het maximale gedeelte van haar werk uit in haar eigen fabriek. “De fabriek is hier geheel op ingericht”, vertelt Willem van Rotterdam, directeur/eigenaar van De Prefab Specialist. “Om te beginnen hebben we hier alle ruimte voor de fabricage en assemblage van prefab leidingen. Daarnaast zijn de omstandigheden voor onze gecertificeerde lassers en monteurs optimaal. Zij kunnen hier lastechnieken toepassen die op locatie niet mogelijk zijn. Denk maar MIG/MAG en elektrode lassen. Deze voorzieningen komen de kwaliteit van het werk ten goede.”

Bijkomende voordelen

Maar de werkwijze brengt meer gunstige factoren met zich mee. Zo is in de fabriek alle materiaal aanwezig waarmee de installaties beter kunnen worden bewerkt. Er staan kwalitatieve apparaten voor zagen en groeven. De aanpak beperkt het aantal verkeersbewegingen en levert een behoorlijke tijdwinst op. “Voor het kindcentrum in Gouda zijn we in totaal zes weken actief geweest”, vertelt Van Rotterdam. “We hebben hier vertraging opgelopen door leveringsproblemen, maar onder normale omstandigheden was de doorlooptijd nog korter geweest.”  

“Het kindcentrum was ook een leuk werk. Projecten van Van Dorp zijn altijd goed georganiseerd. Alles past en sluit naadloos op elkaar aan. Daar liften alle partijen op mee.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht