Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
VSK 2020

‘Innovatieve systemen spelen in op energievraag van de toekomst’

ckl-evo_showroom

23 december 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Tijdens VSK 2020 presenteert WOLF Energiesystemen een breed scala aan noviteiten die niet alleen positief bijdragen aan de duurzaamheid van onze woningen en utiliteitsgebouwen, maar ook een optimaal binnenklimaat garanderen. Energiezuinig, comfortabel en gezond, waarbij zelfs de kleinste fijnstofdeeltjes worden afgevangen en geluid geen enkel issue meer is. 

Uniek is de nieuwste generatie warmtepompen van WOLF Energiesystemen: de CHA monoblock-serie. “Met deze lucht/water-warmtepompen kan standaard verwarmd én gekoeld worden”, vertelt Martin Wendels, directeur van WOLF Energiesystemen. Met slechts 35dB(A) is het geluidsniveau van de monoblocks bovendien zeer laag. De speciaal ontworpen ventilatorbladen van de warmtepomp zijn gebaseerd op het perfecte ontwerp van een uilenvleugel en zorgen in combinatie met het lage toerental voor een indrukwekkend stille werking; stiller dan een regenbui. Het gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel R290 zorgt daarbij voor een hoger rendement én hoge aanvoertemperaturen.” De CHA monoblock-serie kan temperaturen tot 70°C maken, zonder dat hiervoor een elektrisch element benodigd is. “Dat maakt het systeem zeer toekomstproof.”

Uniek is de nieuwste generatie warmtepompen van WOLF Energiesystemen: de CHA monoblock-serie.

Toepassing in geïntegreerde energiemanagementsystemen

“Met het gebruik van warmtepompen kunnen we het fossiele brandstoffenverbruik in onze maatschappij flink reduceren”, weet Wendels. “Echter stijgt ons stroomverbruik. Ook door de toename van het aantal elektrische auto’s, elektrische kookplaten en andere elektrische voorzieningen. Op steeds meer woningen en utiliteitsgebouwen worden pv-panelen geïnstalleerd, om in dit toenemende stroomverbruik te voorzien. Belangrijker is echter om een goede energiebalans tussen opwekking en afgifte te creëren, zodat een energieneutrale samenleving kan ontstaan. Om hier een stap in te zetten, hebben wij een EEBUS protocol geïntegreerd in de CHA monoblock-serie, waardoor de warmtepompen nu al in geïntegreerde energiemanagementsystemen kunnen worden toegepast.”

Dankzij het EEBUS protocol kunnen de CHA lucht/water-warmtepompen intelligent communiceren met de andere apparaten in of op de woning of het utiliteitsgebouw. “Bijvoorbeeld met de fotovoltaïsche installatie”, aldus Wendels. “Op het moment dat de pv-panelen meer energie opwekken dan dat er op een bepaald moment wordt gebruikt, wordt automatisch bepaald welke verbruikers kunnen inschakelen. Denk bijvoorbeeld aan de warmtepomp, vaatwasser, wasmachine of elektrische autolaadpaal. Groot voordeel van deze afstemming is dat het eigen stroomverbruik wordt geoptimaliseerd. Zeker wanneer meerdere gebouwinstallaties in het energiemanagementsysteem geïntegreerd worden. Een uitkomst, omdat in de toekomst salderen steeds minder interessant zal worden en vanaf 1 januari 2023 zelfs afgebouwd wordt tot nul in 2031.” Buiten het financiële voordeel, is het beter voor het milieu én de belasting van het elektriciteitsnet om zoveel mogelijk energie lokaal op te wekken en te gebruiken.”

Behalve de CHA lucht/water-warmtepompen en het EEBUS protocol kan WOLF Energiesystemen naar wens ook de voorraadvaten en aanvullende zonnecollectoren leveren. “De CHA-monoblock is zeer geschikt voor koppelingen met o.a. WOLF (woonhuis)ventilatiesystemen en zoneregelingen, waarbij vanuit één module of App de complete installatie bediend en beheerd kan worden.”

Dubbel filter

Een tweede primeur op VSK 2020 is de CKL evo ventilatie-unit van WOLF Energiesystemen; een compacte, hoogrendement warmteterugwinunit voor de utiliteitsbouw die zich onderscheidt door verbeterde ventilatorconfiguraties en een hogere isolatiewaarde ten aanzien van temperatuur, geluid en luchtdichtheid. “Om een optimale binnenluchtkwaliteit voor een brede doelgroep te borgen, wordt de CKL evo standaard voorzien van een dubbel filter waarmee wordt ingespeeld op de fijnstofproblematiek.” De stand wordt gecompleteerd met een nieuwe ruimtethermostaat, nieuwe woonhuisventilatie-units, een nieuwe, energetische opslagmethode voor tapwater en verwarmingswater én het complete warmtepomp- en ventilatieprogramma van WOLF Energiesystemen.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%