Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Innovatieve leidingsystemen

Innovatieve leidingsystemen

Het wereldwijd opererende Victaulic is al sinds 1919 actief met de ontwikkeling en productie van innovatieve buisverbindingsproducten. Daarbij ligt de nadruk op oplossingen voor verwarmings- en koelleidingsystemen (HVAC), inclusief technische ruimten en brandbeveiligingsinstallaties. Hét paradepaardje van Victaulic is het bekende groefconcept, dat door de jaren heen al vele malen met succes is toegepast. Met name in de utiliteitsgebouwentechniek, maar ook binnen datacenters, industrie, maritieme industrie, OEM’s en ziekenhuizen.

Als het gaat om innovatieve buisverbindingsoplossingen staat Victaulic voor een compleet producten- en dienstenpakket. Gillian de Leeuw, vertegenwoordiger van Victaulic in Nederland, bevestigt het: “Behalve de levering van diverse componenten als groefkoppelingen met bijbehorende appendages, fittingen en groefmachines, bieden we ook verschillende aanvullende services. Daarbij kun je denken aan ontwerp- en projectmanagement, prefabricage, opleveringsinspecties en het inmeten van de beoogde systeemoplossing op locatie. Dat laatste kan onder meer via 3D laserscanning, waarbij we de situatie ter plaatse nauwgezet in kaart brengen.”

Victaulic style 124 installatieklare vlinderklep.

Efficiënt werken

Met het Victaulic concept is het veilig en verantwoord werken. Tegelijkertijd kunnen de financiële en technische projectdoelstellingen van de opdrachtgever eenvoudig worden behaald. Daartoe wordt zowel in de ontwerp- als uitvoeringsfase nauw samengewerkt met de klant en zijn de communicatielijnen altijd kort. “Gedurende het gehele traject is efficiency het sleutelwoord”, aldus De Leeuw. “In dat kader biedt ons gepatenteerde Installation-Ready™ concept met onder andere de QuickVic™ buiskoppelingen en makkelijk te installeren afsluiters de installateur volop gemak én tijdwinst tijdens de uitvoering.”

Technische ruimte, compacte pompopstelling met Victaulic appendages.

Hoogbouw

Het groefconcept van Victaulic omvat diverse bouwstenen en is voor uiteenlopende projecten toepasbaar. Bijvoorbeeld binnen veel Nederlandse (binnen)steden. “Het groefconcept sluit perfect aan op de trend van hoogbouw die op zeer compacte bouwplaatsen en binnen een steeds kortere doorlooptijd gerealiseerd moet worden”, legt De Leeuw uit. “Zo bieden we offsite geprefabriceerde componenten die we op afroep kunnen leveren. Ongeacht de beschikbare ruimte op de projectlocatie of logistieke obstakels.” Op het gebied van hoogbouw stijgleidingen voorziet Victaulic daarnaast in een welkome advies- en ontwerpservice. Om een correcte beugeling van de installatie te waarborgen, stelt het bedrijf een eventuele uitzetting of krimp vast. Inclusief de daarbij behorende vastpuntpositiebepaling. “We streven ernaar om in elk opzicht een innovatieve en solide projectpartner voor onze klanten te zijn”, zegt De Leeuw stellig. “Dat doen we al meer dan 100 jaar.”     

Een rijke historie

Het koppelen van gegroefde buisuiteinden werd in 1919 door Victaulic ontwikkeld. Anno nu wordt het principe wereldwijd toegepast in onder meer HVAC-systemen en vormt het de binnen de industrie aanvaarde norm voor het koppelen van buizen in brandbeveiligingsinstallaties. 

Méér dan producent alleen!

Naast ontwikkelaar en producent van innovatieve buisverbindingsoplossingen onderscheidt Victaulic zich ook als:

– projectpartner voor de volledige levensduur van uw project.
– leverancier van oplossingen inzake ontwerp, schatting en levering.
– (fabricage)partner voor gecoördineerde tekeningen en BIM-modellen.
– specialist op het gebied van opleidingen, inspecties en kwaliteitsborging.

Toonbeeld van innovatie

Een recent door Victaulic gepresenteerd innovatief product is de Victaulic style 124 Installation-Ready™ vlinderklep: 
– Toepasbaar op leidingsystemen van staal of rvs in buisdiameter DN50 (2″) t/m DN200 (8″) en voorzien van het Victaulic groefprofiel Original Groove System (OGS).
– Verkrijgbaar in staalmenie of gegalvaniseerde behuizing met een rvs, nodulair gietijzeren of aluminiumbrons klep.
– Volledig gevulcaniseerde doorlaat.
– 360 graden roteerbaar voor optimale positionering tijdens de installatie.
– Eenvoudige visuele inspectie ter controle van een juiste installatie. 
– Geen aandraaimoment nodig.
– Bi-directioneel inzetbaar tot maximaal 16 bar werkdruk.
– Bediening via handgreep, tandwielkast of actuator.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.