Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Innovatieve kabeldoos:
            
               
            
            Eenvoudig installeren met geïntegreerd M25 schroefdraad

Innovatieve kabeldoos: Eenvoudig installeren met geïntegreerd M25 schroefdraad

Soms maakt een kleine aanpassing een wereld van verschil. Zo ontwikkelde Attema de kabeldoos AK1-M25 IP65, met een geïntegreerd M25 schroefdraad. Die was er namelijk nog niet in de markt. Installateurs installeren hierdoor nu ook makkelijk én snel dikkere kabels en kabels in hogere brandklassen.

Andere brandclassificatienormen

“In de nieuwe CPR zijn de eisen met betrekking tot het brandgedrag van kabels en elektrische leidingen aangescherpt”, vertelt Davy Krijnen, productmanager bij Attema. “Afhankelijk van de brandklasse variëren de mantels om de aders en de kabel hierdoor soms sterk in dikte. Over het algemeen geldt: hoe hoger de eisen aan de kabel, hoe dikker en stugger deze is. Maar ook: hoe lastiger deze te verwerken is. Daarom ontwikkelde Attema een kabeldoos waarin heel eenvoudig kabels van hogere brandklassen te installeren zijn: de AK1-M25 IP65.”


Voor vrijwel alle kabels

“Door het geïntegreerde M25 schroefdraad is het nu mogelijk om vrijwel alle gangbare installatiekabels te verwerken in de vertrouwde AK1-doos”, aldus Krijnen. “Het grote klembereik van de drie bijgeleverde M25 AGRO Syntec wartels is geschikt voor alle 4- en 5-aderige kabels, evenals kabels met 4 mm² aderdoorsnede, bijna alle kabels in de brandklassen Dca t/m B2ca én gearmeerde kabels. En contramoeren, die zijn voortaan overbodig!”

Eenvoudig installeren

De kabeldoos installeren is eenvoudig. Door de bijgeleverde wartels in de doos te draaien, worden de poorten verwijderd. Het grote klembereik van die wartels (Ø 10 tot 17mm) is geschikt voor dikkere kabels en de compacte doos geeft toch veel lasruimte. Het symmetrische deksel is in alle standen te plaatsen en geeft met het klikgeluid hoorbare zekerheid dat het goed is bevestigd. Krijnen: “De AK1-M25 IP65 is dus solide, snel én waterdicht. Samen met de vertrouwde AK1-M20 IP65 biedt deze kabeldoos een oplossing voor elke situatie. Dat is installeren volgens Attema.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.