Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Innovatieve Daikin Altherma 3 HHT versnelt CO2-reductie in de residentiële sector

Innovatieve Daikin Altherma 3 HHT versnelt CO2-reductie in de residentiële sector

Hoge temperatuurprestaties, ongekend stil én een duurzame verwarmingsoplossing in één prachtig design

Hoge prestaties. Zelfs bij zeer lage buitentemperaturen. Weinig geluid en een uniek ontwerp. Begin 2020 lanceerde Daikin de nieuwste toevoeging aan het assortiment Altherma warmtepompen. De Daikin Altherma 3 H HT is speciaal ontworpen voor residentiële toepassingen met behoefte aan een hoge temperatuur (tot 70°C ) en een superstil buitendeel.

“Deze warmtepomp gaat helpen in de transitie naar duurzame energie en een CO2-neutrale samenleving”, zegt Patrick Crombez, General Manager Verwarming en Hernieuwbare Energie bij Daikin Europe.De CO2-uitstoot van woningen verminderen is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Daikin – marktleider in oplossingen voor verwarming en koeling – is vastbesloten deze uitdaging aan te gaan. Crombez: “Dat doen we door blijvend te innoveren. We zijn er dan ook van overtuigd dat ons nieuwe vlaggenschip – de Altherma 3 H HT lucht/water warmtepomp – een grote bijdrage levert aan de CO2-reductie van woningen. De warmtepomp is bovendien een ideale vervanger voor een cv-ketel, waardoor bewoners hun huidige verwarmingselementen, zoals radiatoren kunnen behouden.”

Prestatievermogen en comfort

De prestaties van de Altherma 3 H HT zijn uitstekend. Zelfs bij zeer lage buitentemperaturen tot -15°C vraagt de unit geen extra energie en blijft zeer stabiel draaien. De Daikin Altherma 3 H HT is zeer goed bestand tegen kou. En dat levert een enorme energiebesparing op. Vooral voor gebouwen die een grote verwarmings- en koelcapaciteit vragen (tot 18kW piek).

De Daikin Altherma 3 H H T biedt het comfort dat mensen gewend zijn, maar dan op een duurzame manier. Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat de units perfect passen in elke thuisomgeving. Zowel de buiten- als de binnendelen hebben in 2019 designprijzen gewonnen: de iF Design Award en de Red Dot Design Award. Verder is deze warmtepomp ultrastil. De unit produceert consistent een geluidsniveau van minder dan 35 dB(A) op een afstand van 3 meter. En last but not least: het model is eenvoudig te installeren en zeer gebruiksvriendelijk.

CO2-neutraal

“De lancering van onze Daikin Altherma 3 H HT lucht/water warmtepomp is een nieuwe stap op weg naar CO2-neutrale huizen in Nederland en Europa”, zegt Patrick Crombez. “Steeds meer Europese beleidsmakers keren fossiele brandstoffen de rug toe. We zijn dan ook erg blij dat ze hun vertrouwen op warmtepompen hebben gevestigd. Warmtepompen zijn geen technologische toekomstdromen: ze zijn nu al klaar om mainstream te worden. Als industrie moeten wij ervoor zorgen dat we alle belanghebbenden aan boord hebben en halen al steeds meer installateurs over om in plaats van cv-ketels op fossiele energie, over te gaan op de installatie van warmtepompen.” Directeur van Daikin Nederland, Edwin Hoogerwerf, sluit zich daarbij aan: “De warmtepomptechniek is al ver doorontwikkeld, en met systemen als deze Altherma 3 H H T, met grote capaciteit, kunnen we de vele uitdagingen aan die de residentiele- en kleinzakelijke markt biedt. Daarnaast hebben we hiermee ook de stilste warmtepomp in handen. Uiteraard is de Daikin Altherma 3 H H T deze week ook op de VSK beurs in Utrecht te bewonderen.”

>De specificaties van deze warmtepomp

– Uitmuntende performance
– Een dubbele injectiecompressor van Daikin Bluevolution-technologie
– Met R-32-koudemiddel voor: een lager Global Warming Potential (GWP 675)
– 30 procent minder koudemiddel
– 75 procent minder CO2-uitstoot
– Soepele werking tot een buitentemperatuur van -28°C
– Gegarandeerde watertemperatuur (LWT) tot 70°C
– Verwarmingscapaciteit tot een buitentemperatuur van -15°C
– Uniek horizontaal ontwerp met een zwart rooster: verbergt de ventilator met een vlakke behuizing
– Eenvoudig onderhoud
– Past in iedere omgeving
– Past bij het ontwerp van de binnendelen
– In Europa geproduceerd
– Ongekende stilte: een geluidsniveau van minder dan 35 dB(A) op een afstand van 3 meter. Het zelf ontwikkelde ventilatorontwerp: een groter formaat, een lagere spreiding, dubbele geluidsreductie, een trilplaat, rubberen stootkussens en een bodemplaat en drielaagse geluidsisolatie. Een isolerende luchtlaag, isolatiemateriaal en een metalen behuizing.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.