Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Innovatiepartners met vertrouwen in elkaar
Bij Technische Unie in Zwolle is een Inspiratiecentrum ingericht over duurzaamheid.

Innovatiepartners met vertrouwen in elkaar

“Robot Vloerverwarming is een stabiele, professionele én betrouwbare partner op het vlak van vloerverwarming”, verklaart Smit de uitstekende relatie met de in Alblasserdam gevestigde onderneming. “Wat het voor mij extra speciaal maakt, is dat Hèlen en ik in exact hetzelfde jaar bij onze werkgevers aan de slag zijn gegaan. Ook dat schept een band.”

De Mogelijkmakers

Technische Unie geldt in Nederland als een vooraanstaande groothandel voor installatiebranche, bouw en industrie. De ‘Mogelijkmakers’ beschikken over een fijnmazig netwerk van vestigingen in alle regio’s, hebben een enorm arsenaal aan artikelen op voorraad en behoren ook in logistiek opzicht tot de top. Bovendien biedt Technische Unie onder de naam TU Campus een eigen kennis- en opleidingscentrum voor professionals in installatie en industrie.

Onafhankelijk onderzoek van KIWA Nederland heeft onlangs uitgewezen dat de Robot kunststof verdelers 
circa 40% minder warmteverlies hebben ten opzichte van stalen verdelers van andere fabrikanten.

Groeiende behoefte aan hybride systemen

“Met name op het vlak van verwarmingssystemen volgen de ontwikkelingen elkaar snel op”, weet Smit. “Zo zie je zeker in nieuwbouw een belangrijke verschuiving van de welbekende cv-ketel naar laagtemperatuur systemen en ventilatie. In bestaande woningen is een groeiende behoefte aan hybride systemen. Begrippen als energietransitie en duurzaamheid gaan uiteraard niet voorbij aan Technische Unie. De regelgeving verandert, ons assortiment past zich aan en we zoeken voortdurend naar mogelijkheden om ook zelf steeds stappen te zetten in duurzaamheid. Om wat voorbeelden te noemen: ons wagenpark is uitgebreid met elektrische vrachtwagens en we zetten vanuit onze vestiging in Utrecht koeriers op elektrische fietsen in. In de supply chain sturen we op nog meer efficiëntie op het vlak van goederenstromen.”

Stáán voor je klanten

Innovatie zit ook in het DNA van Robot Vloerverwarming. Aansprekende voorbeelden daarvan zijn de composiet vloerverwamingverdelers die Robot op de markt heeft gebracht. Deze in Nederland ontworpen en volledig geautomatiseerd vervaardigde producten blinken uit in toepasbaarheid, kwaliteit, isolatiewaarden en duurzaamheid, weet Kiljan. “Onafhankelijk onderzoek van KIWA Nederland heeft onlangs uitgewezen dat de Robot kunststof verdelers, dankzij de geïntegreerde luchtkamers of de geëxpandeerde polypropyleen schalen in combinatie met het composiet materiaal, circa 40% minder warmteverlies hebben ten opzichte van stalen verdelers van andere fabrikanten. Een significant verschil dat zich óók laat vertalen in aanmerkelijk lagere energiekosten voor de consument. Bovendien spelen we met onze producten in op de wensen van de installateur, klimaatadviseur en architect. Alle verdelers van Robot zijn beschikbaar in BIM als RFA-, DWG- of IFC-bestand en via Robot of MEP-content te downloaden. Prettig te weten is bovendien dat we met ons Robot Expertisecentrum alles in huis hebben om groothandels, installateurs en adviseurs op maat te bedienen met kennisoverdracht via trainingen, adviezen en overlegsessies. Net als Technische Unie stáán we voor onze klanten. Nog een mooie overeenkomst!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.