Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Industriële apparatuur laten communiceren

Industriële apparatuur laten communiceren

Een innovatieve ontwikkeling met legio mogelijkheden

HMS is al sinds jaar en dag de ontwikkelaar en vermarkter van producten en oplossingen binnen de industriële informatie- en communicatietechnologie. Vrij vertaald: zij levert de tools waardoor de ene industriële apparatuur kan communiceren met de andere. Nu breidt HMS haar assortiment uit met de Intesis 700-serie. Een doorbraak voor gebouwbeheerders, fabriekseigenaren en systeemintegrators.

De Intesis 700 serie is uiterst gebruikersvriendelijk.

HMS Network Benelux is een dochterorganisatie van het Zweedse HMS Networks. Vanuit vestigingen in zeventien landen werken professionals – verbonden door het motto ‘Hardware Meets Software™’ – aan de ontwikkeling, productie en verkoop van producten in de voorhoede van de technologie. Aan de ene kant zijn daar de makers van apparatuur. “Denk hierbij maar aan de ontwikkelaars van brandmeld-, toegangscontrole-, verlichtings- en verwarmingsinstallaties”, verduidelijkt Vincent Wagenaar, general manager van HMS Network Benelux. Aan de andere kant staan de gebruikers. “Dit zijn bijvoorbeeld gebouwbeheerders die industriële apparatuur gebruiken.” Met de HMS-oplossingen kunnen zij hun producten met elkaar verbinden.

HMS is een uitblinker in eenvoud en de 700-serie vormt hierop geen uitzondering.

De configuratietool

Tot nu toe communiceren installaties voor brandmelding, licht of verwarming ieder in hun eigen taal. Dat maakt het lastig voor gebouwbeheerders om de units aan elkaar te koppelen. De 700-serie maakt dit aanzienlijk gemakkelijker, omdat hierin de meest voorkomende protocollen voor gebouwenautomatisering – zoals BACnet, Modbus, M-Bus, DALI en KNX – zijn verzameld. Met Intesis MAPS kiest de gebouwbeheerder de protocollen die hij nodig heeft en vervolgens koppelt hij de systemen aan elkaar. Ook het wisselen van een protocol verloopt probleemloos. 

Legio mogelijkheden

De mogelijkheden met de Intesis-producten zijn legio. Dat verduidelijkt Wagenaar aan de hand van een voorbeeld. “Met de toename van het aantal elektrische auto’s zien we een sterk groeiende behoefte aan elektrische laadpalen. De EV-laders zijn beschikbaar voor privéparkeerplaatsen, openbare parkeerterreinen, winkelcentra, openbaar vervoer, et cetera. Zowel het energiemanagement als de beschikbaarheid van de EV-parkeerplaatsen vraagt veel communicatie tussen het gebouwbeheersysteem en de laadpalen. De Intesis protocolvertaling tussen het veelgebruikte OCPP en Modbus RTU/TCP maakt monitoring, controle, starten en stoppen van de EV-oplaadpunten mogelijk. Hiermee kunnen systeemintegrators van gebouwen en fabrikanten van EV-laadpunten op een gemakkelijke, kostenefficiënte en betrouwbare manier monitoring en controle bieden van de OCPP 1.6-compatible EV-laadpunten vanaf elk op Modbus gebaseerd automatiseringssysteem.” 

Gebruikersvriendelijk

De software van de 700-serie is opvallend gebruikersvriendelijk. Voor de meest voorkomende installaties ontwikkelde HMS templates die de koppeling vereenvoudigen. Daarnaast verzorgt zij praktische trainingen – bij HMS of op locatie – die installateurs, projectleiders en firma’s leren hoe met het equipment om te gaan. “De ene koppeling is complexer dan de andere. In ingewikkelde situaties brengen onze mensen de koppeling tot stand en leren zij beheerders hoe zij hier optimaal mee kunnen werken.”

Hoe complex ook, HMS is en blijft een uitblinker in eenvoud en de 700-serie vormt hierop geen uitzondering.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.