Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
In Gorinchem bereidt de installateur zich voor op de toekomst

In Gorinchem bereidt de installateur zich voor op de toekomst

Op 14 , 15 en 16 mei 2019 vindt in de Evenementenhal Gorinchem de Installatie & Elektro Vakbeurs plaats. Deze combi-editie staat in het teken van De Installateur van de Toekomst. Mathilde Koniuszek van beursorganisator Easyfairs: “We reiken de installateur tools en handvatten aan die direct bruikbaar zijn op de werkvloer.”

Werk genoeg en de agenda’s zitten propvol: er blijft voor installateurs weinig tijd over om zich ook nog eens te verdiepen in de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Mathilde Koniuszek, Head of Event: “De twee vakgebieden, E en W, lopen steeds meer in elkaar over. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om ze samen te voegen. Neem de energietransitie: het volstaat niet meer om maar van één discipline op de hoogte te zijn. De beurs in Gorinchem staat daarom in het teken van kennis, actuele praktische vakkennis.”

Podium voor actuele thema’s

Drie thema’s staan centraal: efficiënt werken, duurzaamheid en digitalisering. Exposanten en partijen zoals TVVL organiseren workshops en lezingen rondom deze thema’s, welke plaatsvinden in de twee kennistheaters die op de beursvloer worden geïntegreerd. Eline Kuijsters, marketeer van de beurs, legt uit: “In de theaters wordt niet alleen algemene kennis gedeeld, maar vooral behandeld wat deze thema’s voor de installateur gaan betekenen op de werkvloer. Denk aan producttechnische workshops, maar ook aan sessies die een bredere insteek hebben. Zo wordt er ingegaan op hoe de installateur zijn adviesrol beter kan vervullen en wordt een workshop gegeven over hoe hij zijn klant kan begeleiden bij een subsidieaanvraag voor zonnepanelen.”

Easyfairs Artikel Installatie Bouw Vakblad Nederland Installatie & Elektro Vakbeurs

Sfeerimpressie Installatie & Elektro Vakbeurs Hardenberg 2018.

 

Naast het vergaren van kennis kan de installateur ook een bezoek brengen aan de Tool Experience, waar hij of zij kan ervaren hoe je efficiënt en veilig kunt werken. Ook wordt er aandacht besteed aan de loopbaan van de installateur. In het Café van de Toekomst kan het gesprek worden aangegaan met partijen die kunnen zorgen voor een nieuwe uitdaging of verdieping in je huidige of toekomstige (loop)baan.

Netwerken

Een groot aantal segmenten is vertegenwoordigd op de beurs: o.a. klimaattechniek, warmtepompen, brand- en beveiligingstechniek, leidingsystemen, waterbehandeling, gereedschappen, kabel- en toebehoren, meet- en regeltechniek, gebouwautomatisering, domotica en zonnepanelen. Het netwerkaspect wordt zeker niet vergeten. Koniuszek: “De beurs is een all-in formule in een gemoedelijke sfeer, een hapje en drankje staan klaar.”

Praktische informatie

Kaarten kunnen worden besteld op www.installateurvdtoekomst.nl met registratiecode 71925002. Door de ruime openingstijden (13.00 tot 21.00 uur) is een bezoek aan de beurs goed te combineren met een drukke agenda.

Easyfairs Artikel Installatie Bouw Vakblad Nederland Installatie & Elektro Vakbeurs

Met de lancering van de Installatie & Elektro Vakbeurs in Gorinchem breidt Easyfairs haar bouw-, installatie- en vastgoedportfolio verder uit. Eerder werd bekend dat Easyfairs de vakbeurs Building Holland overnam. De bouw-, installatie- en vastgoedportfolio van Easyfairs bestaat nu uit Installatie & Elektro Vakbeurs in zowel Gorinchem als Hardenberg, Building Holland in Amsterdam, Bouw Compleet in Hardenberg, S.G.A. Vakdagen in zowel Hardenberg als Gorinchem en Klimaatvak in Gorinchem.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.