Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
In een handomdraai een akoestisch plafond
Sonaspray® is toe te passen in alle mogelijke kleuren.

In een handomdraai een akoestisch plafond

Asona levert en plaatst akoestische plafonds bij scholen en in andere gebouwen. Deze bestaan uit cellulosevlokken of uit een glad materiaal, zodat iedere gewenste uitstraling mogelijk is.

Naast geluiddempend pleisterwerk (Sonacoustic®) en isolerende en geluidsabsorberende bekleding voor plafonds (Sonatherm®) werkt Asona met akoestisch spuitwerk (Sonaspray®). Dit laatste wordt meestal toegepast binnen scholen, vertelt accountmanager Martin Dutour. “We spuiten dan cellulose tegen het plafond. Dat is een soort papier met vezels. Daar zit ook borax in, ofwel natriumtretraboraat; een mineraal dat het plafond brandvertragend maakt.”

Ook verlichting en dakkoepels worden netjes afgewerkt, waardoor de Sonaspray® eruitziet als gewoon, grof stucwerk.

Mooiere ruimtebeleving

Het spuitwerk past op ieder plafond en ook op wanden. Deze worden mooi afgewerkt, waardoor het net gewoon pleisterwerk lijkt. Zelfs hoeken en rondingen vormen geen probleem. Het is een milieuvriendelijke methode die snel aan te brengen is. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of een bestaand klaslokaal, Asona weet de akoestiek in iedere ruimte te verbeteren. Bij een bestaande situatie wordt het systeemplafond eruit gehaald en worden de vlokken direct tegen het plafond gespoten. Leidingen worden meegespoten, zodat deze amper meer opvallen. Dit zorgt bovendien voor een industriële look, waar tegenwoordig steeds vaker vraag naar is, vertelt Dutour. “Door het systeemplafond te verwijderen, krijg je een veel mooiere ruimtebeleving. We hebben acht standaard kleuren, maar op aanvraag kunnen we alle kleuren leveren die gevraagd worden.”

Verschillende diktes

Asona werkt niet alleen op scholen, maar voor alle mogelijke opdrachtgevers en zelfs bij particulieren. Zo heeft zij akoestische materialen aangebracht bij Naturalis, de gemeentehuizen van Bemmel en Dronten, villa’s en diverse kantoorgebouwen. Hier wordt vaker gekozen voor een gladde afwerking, zegt Dutour. “Deze afwerking is op basis van mineralen wolplaten en een heel fijne celluloselaag. Het voordeel hiervan is dat bijvoorbeeld verlichting er naadloos in weggewerkt kan worden. Dit materiaal is in verschillende diktes leverbaar.”

Asona is werkzaam in heel Nederland. Sonaspray® werd ontwikkeld door de International Cellulose Corporation (ICC) in Houston, Texas. Sonacoustic® en Sonatherm® werden ontwikkeld door Sonacoustic International in Nederland.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.