Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Ideale klimaattechniek voor de hotelwereld
De vergaderruimte in de kelder is voorzien van wandunits die goed in het interieur passen.

Ideale klimaattechniek voor de hotelwereld

De relatie tussen Homij en De Ruiter Aircomontage is tijdens het project DoubleTree by Hilton Sittard verder verstevigd. In opdracht van de totaalinstallateur nam de klimaatspecialist uit Sliedrecht de complete montage van de VRF-installatie voor zijn rekening. Een opdracht die eigenaar Jan Willem de Ruiter doet glimmen van trots. “Prachtig dat we onze naam kunnen verbinden aan het eerste Nederlandse Hilton-hotel buíten de Randstad.”

De Ruiter Aircomontage werkt als onderaannemer al zo’n 15 jaar nauw samen met Homij. Ook in Sittard speelde het bedrijf die rol tijdens de aanleg van de VRF-installatie. “Waar Homij de engineering van het systeem verzorgde, de montage-instructies formuleerde, alle systeemcomponenten leverde en onze werkzaamheden perfect voorbereidde, hebben wij de montage van de klimaatapparatuur en de aanleg van de leidingwerken tot een succes gemaakt”, aldus De Ruiter. “Zonder noemenswaardige problemen of oponthoud. Het werk is dan ook een mooi staaltje van expertise en krachtenbundeling!”

Koelen én verwarmen

De gemonteerde airconditioningsoplossing betreft het zogenaamde R2-systeem van Mitsubishi Electric. Een slim en veelzijdig stukje techniek waarmee via één buitendeel meerdere binnenunits via het leidingennetwerk kunnen worden aangestuurd. Voor koelen én verwarmen, geheel onafhankelijk van elkaar. Bovendien heeft het systeem een zeer hoge COP van 4.

Opstelling van de buitenunits van de DX-batterij en de City Multi systemen van de hotelkamers en het restaurant.

“Hartstikke duurzaam en handig, zeker in de lente en herfst, de seizoenen waarin de behoeften aan verwarming en koeling vaak wisselend zijn”, zegt De Ruiter. “Dit systeem is dan ook de perfecte oplossing, zeker voor een hotel. Het is mogelijk om kamers aan de ene zijde van een gebouw te koelen en aan de andere zijde te verwarmen. Verder bespaar je met deze vinding stevig op energiekosten. Simpelweg omdat de airco automatisch uitschakelt wanneer een kamer niet in gebruik is.”

Kwaliteit

Naast de buitenunit en een kleine honderd binnendelen voor de hotelkamers en overige ruimten, tekende De Ruiter Aircomontage ook voor de montage van de installatie voor warm tapwater. Deze is gerealiseerd met een warmtepomp van eveneens Mitsubishi. En ook de DX-batterij, waarmee de luchtbehandelingskast wordt voorverwarmd, is van dezelfde makelij. De Ruiter: “In alle gevallen hebben we bewust gekozen voor de hoogwaardige en energie-efficiënte systeemcomponenten van Mitsubishi. We gaan nu eenmaal voor topkwaliteit en spelen graag op zeker. 

Vandaar ook dat we rondom de inbedrijfstelling van het VRF-systeem als vertrouwd een beroep hebben gedaan op de kennis en kunde van Alklima uit Alblasserdam, de Nederlandse importeur van de klimaatoplossingen van Mitsubishi. Zij heeft ons andermaal een welkome helpende hand geboden.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.