Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hydraulische waterontharders die in iedere meterkast passen
De Delta waterontharders werken zonder stroom en zijn mede daardoor zeer eenvoudig te installeren.

Hydraulische waterontharders die in iedere meterkast passen

Kalk in het leidingwater kan voor nare problemen zorgen, zoals kalkaanslag op kranen, wanden en tegels, maar ook kapotte apparaten en een hoger energieverbruik. Delta Water Softeners halen de kalk uit het leidingwater door middel van harsen. Er zijn compacte, stroomloze mogelijkheden voor zowel huishoudens als industriële omgevingen.

De waterontharders van Delta Water Softeners maken gebruik van een gepatenteerde techniek met fijne harskorrels. Deze halen de kalk uit het water totdat de capaciteit van de ontharder bereikt is. Dan spoelt het systeem de kalk naar het riool door middel van pekelwater. Hierbij is geen elektriciteit nodig en slechts een minimale hoeveelheid aan zout en water, omdat het systeem geheel hydraulisch werkt op de waterleidingdruk. Het voordeel hiervan is dat de toestellen zeer compact zijn en uiterst eenvoudig te plaatsen. Freek Wouters, vertegenwoordiger bij Delta Water Softeners: “Voor huishoudelijk gebruik hebben we de Delta Talent lijn. Deze waterontharders passen in elke woning en in vrijwel elke meterkast. Vaak worden ze kort na de watermeter geplaatst. Iedere kraan is dan voorzien van onthard water. Het enige dat je nodig hebt, is een afvoer voor het spoelwater. De afvoerleiding mag vijf meter van de ontharder verwijderd zijn en mag twee meter hoger liggen. De verbinding bestaat uit een slang van dertien millimeter doorsnede die wordt meegeleverd met de ontharder, net als een open afvoerstuk. De plaatsing is zeer eenvoudig en de installateur hoeft geen enkele kennis van elektriciteit te hebben.”

De Delta waterontharders zijn zo compact dat ze in vrijwel iedere meterkast passen.

Onderhoud door technische dienst

Mocht een installateur toch vragen hebben, dan kan hij altijd terecht bij de vertegenwoordigers van Delta Water Softeners. Ook op de website delta-professional.nl staan antwoorden op de meest gestelde vragen van installateurs. Voor het onderhoud kunnen ze ook bij de leverancier terecht, mochten ze dit zelf niet kunnen of willen doen. Wouters: “Wij bevelen een jaarlijks onderhoud aan. Dat kan de installateur zelf doen, maar er kan ook een beroep gedaan worden op onze technische dienst. Onze medewerkers meten de hardheid van het water en regelen het apparaat eventueel bij, reinigen de harsen, vullen het zout bij en controleren alle parameters. Een optimale werking is belangrijk, want het voorkomen van problemen is beter dan genezen.”

De Delta Escalda waterontharder is zeer compact.

Industriële toepassingen

Voor industriële toepassingen is er het Delta Ontario assortiment. Daarbij wordt gebruik gemaakt van meerdere units in een parallelle opstelling. De werking en de technologie blijven hetzelfde, legt Wouters uit. “Door de units parallel op te stellen, wordt de capaciteit vergroot. Er kan een Delta-installatie gebouwd worden op maat van elk project. Wij kijken altijd naar de mogelijkheden per installatie, want dit is afhankelijk van de afvoer, de hardheid van het water en de leidingen. Onze handige app berekent snel en eenvoudig welke installatie nodig is voor een bepaald project. Een industriële installatie is vaak iets groter, maar is net zo eenvoudig te plaatsen als een huishoudelijke ontharder.”

Made in Belgium

De ontharders worden net over de Belgische grens geproduceerd, in Mortsel bij Antwerpen. Daar liggen alle onderdelen op voorraad; alles wordt binnen een mum van tijd verstuurd binnen België en Nederland. Een groot deel van de assemblage en het inpakwerk gebeurt in een maatwerkbedrijf, want maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden ze bij Delta erg belangrijk. Wouters: “Daar stellen we 35 personen fulltime te werk. Deze mensen worden ook geholpen met rehabiliteren en sociaal integreren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.