Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Huygen en VM Consultancy sluiten zich aan bij Oosterhoff Group

Huygen en VM Consultancy sluiten zich aan bij Oosterhoff Group

Vanaf 1 januari 2020 zijn Huygen Installatie Adviseurs, gevestigd in Sittard en Utrecht, en VM Consultancy (VMC) in Groningen onderdeel van Oosterhoff Group. Vorige week werden daarvoor de contracten ondertekend. Huygen wordt een zelfstandige werkmaatschappij binnen Oosterhoff Group; VMC wordt volledig geïntegreerd in de werkmaatschappij abtWassenaar. Hierdoor krijgen beide bedrijven een bredere basis voor verdere groei en versterking van marktpositie.

Met de aansluiting van Huygen en VMC breidt Oosterhoff Group haar expertise substantieel uit op het gebied van gebouwgebonden installaties en energie. Bestuursvoorzitter Gerard Doos: “Wij zijn blij dat Huygen en VMC toetreden tot onze groep van technische adviesbureaus. Wij kunnen straks onze opdrachtgevers in Nederland, België en Duitsland nog beter adviseren met een breed dienstenpakket en een integrale projectbenadering. De overnames sluiten naadloos aan op onze missie: een kwalitatieve bijdrage leveren aan de gebouwde omgeving.”

Veilige, functionele en gezonde gebouwen

Ingenieurs– en adviesbureau Huygen werkt met 50 medewerkers aan innovatieve projecten zoals de Bèta Campus Leiden en het Erasmus MC. Ook verrichten zij onderzoek naar duurzame energievoorzieningen, bouwmethoden, energiebesparing, comfort en gedrag van gebruikers van gebouwen. Algemeen directeur Corné Gilissen: “Vanuit ons specialisme technische installaties en bouwfysica werken wij graag aan grensverleggende projecten. We zien er naar uit om als onderdeel van Oosterhoff Group met andere werkmaatschappijen de krachten te bundelen en zo onze opdrachtgevers optimaal te adviseren op het gebied van veilige, functionele en gezonde gebouwen.”

Contractondertekening op 5 december 2019, v.l.n.r. Peter Luyendijk (directie abtWassenaar), Vincent Martijn (VMC), Roel de Jong (directie abtWassenaar) en Gerard Doos (bestuursvoorzitter Oosterhoff Group).

Versterking dienstverlening in Noord-Nederland

VMC is gespecialiseerd in het verduurzamen van bestaand en nieuw vastgoed op het gebied van energie en installatiemanagement. Bovendien verzorgt VMC total engineeringsopdrachten. Vanaf 1 januari integreren de medewerkers van VMC organisatorisch en fysiek met abtWassenaar in Haren en worden alle adviesdiensten verricht onder de handelsnaam abtWassenaar. VMC-directeur Vincent Martijn treedt toe tot de directie van abtWassenaar. “Als consultant hebben wij regelmatig te maken met een multidisciplinaire vraagstelling. We willen groeien in kennis en capaciteit. Samen met abtWassenaar ontstaan er nieuwe mogelijkheden om o.a. met meer multidisciplinaire projecten onze gewenste groei te realiseren. In de regio Noord-Nederland zijn wij straks een veelzijdig adviesbureau” aldus Vincent Martijn.

Over Oosterhoff Group

Een kwalitatieve bijdrage leveren aan de gebouwde omgeving. Dat is één van de belangrijkste drijfveren van de bedrijven die tot Oosterhoff Group behoren: ABT, ABT België, abtWassenaar, Adviesbureau Lüning, bbn adviseurs, HE adviseurs, IBD, Meelis & Partners en vanaf 1 januari 2020 Huygen Installatie Adviseurs. Inclusief de overnames heeft Oosterhoff Group een omvang van ca. 600 medewerkers. De gemeenschappelijke kernwaarden van de werkmaatschappijen zijn autoriteit in het vakgebied, integrale projectbenadering, ondernemerschap met bezieling en streven naar autonome, kwalitatieve groei.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.