Hudson's Bay Tilburg
01:21
30-11-2018

Hudson’s Bay | Tilburg

Een optimale luchtbehandeling en aangename temperatuur in Hudson’s Bay Tilburg

Na een flinke verbouwing is in september 2017 het spiksplinternieuwe warenhuis van Hudson’s Bay in Tilburg geopend. In het gebouw, waar tot 2016 de V&D was gevestigd, is een keur aan werkzaamheden uitgevoerd. Aan het Pieter Vreedeplein en op de Heuvelstraat zijn grote winkeletages gecreëerd, waarmee het gesloten karakter van het bakstenen volume is doorbroken. Binnen is het pand volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Inclusief de installaties.

In opdracht van projectbureau MVRO BV uit Geldermalsen heeft Van de Fliert Techniek uit Barneveld het gebouwcasco van alle werktuigbouwkundige installaties voorzien. Van de verwarming, koeling en luchtbehandeling tot en met de waterleidingen en rioleringen, inclusief bijbehorende regeltechniek. “We hebben een aantal nieuwe HR-ketels geplaatst, die de diverse luchtbehandelingsunits in het gebouw van warm water voorzien”, vertelt Rein Tempert, directeur-eigenaar van Van de Fliert Techniek. “De luchtbehandelingsunits zorgen voor een optimale luchtbehandeling en aangename temperatuur in het winkelgebied en zijn uitgerust met een warmtewiel, om een optimale warmteterugwinning te borgen. In de magazijnen en kantoren zijn radiatoren geplaatst.”

Hudson's Bay Tilburg

94.000 m³/h lucht per uur
Om de beste luchtbehandelingsunits voor dit project te selecteren, nam Van de Fliert Techniek direct na de gunning van het project contact op met Systemair. “Op basis van de uitgangspunten van Hudson’s Bay hebben we samen een ontwerp voor de luchtbehandelingsinstallatie gemaakt en de juiste capaciteiten/vermogens, minimale en maximale inblaastemperaturen en afmetingen van de units bepaald.” In totaal heeft Systemair drie luchtbehandelingsunits geleverd met een totale luchtcapaciteit van 94.000 m³/h, vertelt hij. “Alle luchtbehandelingsunits zijn in delen op het project aangeleverd en door ons het pand in gehesen. Vervolgens heeft Systemair de units samengebouwd in de technische ruimte, waarna wij de technische, lucht- en waterzijdige aansluiting hebben verzorgd. De inbedrijfstelling hebben we samen opgepakt.”

Geslaagd project
Tempert kijkt terug op een geslaagd project, waarin heel prettig met Systemair is samengewerkt. “Gedurende het project hebben we veelvuldig contact gehad. De lijnen waren kort en doordat we reeds bekend waren met elkaars werkwijzen en producten, kon steeds snel geschakeld worden. Dat hebben wij als zeer prettig ervaren. De luchtbehandelingsunits van Systemair onderscheiden zich niet alleen door een uitstekende techniek, optimale energie-efficiëntie en gunstige prijs, maar ook door hun compacte afmetingen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor renovatieprojecten. Bovendien kon Systemair de units zeer snel leveren. Een absolute pré in dit project, want de doorlooptijd was kort.”

Tekst Lieke van Zuilekom    |    Beeld Van de Fliert Techniek

Installatie en Bouw Nederland partners

TECEStabiplan Blok 1 van 24 rijwoningen kopiëren