Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hotel Okura, Amsterdam | Betrouwbare en compacte energiedistributiesystemen bieden Hotel Okura Amsterdam optimale zekerheid

Hotel Okura, Amsterdam | Betrouwbare en compacte energiedistributiesystemen bieden Hotel Okura Amsterdam optimale zekerheid

Om haar hotelgasten zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen en om de kwaliteit van haar service en dienstverlening zo hoog mogelijk te houden, heeft Hotel Okura Amsterdam recent een noodstroomgenerator van 1.700 kVA aan haar elektrotechnische installatie toegevoegd. SDR Elektrotechniek was verantwoordelijk voor de realisatie van deze noodstroominstallatie. Voor de energiedistributie naar de hoofdverdeler deed de huisinstallateur een beroep op het Amsterdamse Busbar Systems, dat diverse Busbar Systemen heeft ontworpen, geleverd en gemonteerd.

“Vanwege het complexe verbindingstraject tussen de generator aansluitkasten (GAK) en hoofdverdeler, met veel obstakels, sprongetjes, haakse hoeken en nauwe doorgangen, was bekabeling in dit project niet aan te bevelen”, vertelt Dennis te Winkel, Projectleider en Engineer bij Busbar Systems. “In plaats hiervan is gekozen voor onze Busbar Systemen, die niet alleen zeer compact zijn, maar ook strak en in haakse hoeken gemonteerd kunnen worden. Buiten het hotel hebben wij onze EAE CRA IP68 (giethars) systemen aangebracht, die uitstekend bestand zijn tegen weer, wind, water en wisselende (extreme) temperaturen. Inpandig is gekozen voor onze modulaire EAE KXA IP55 systemen, die één-op-één met de IP68 systemen gekoppeld kunnen worden.”

Vanwege het complexe verbindingstraject tussen de generator aansluitkasten (GAK) en hoofdverdeler, was bekabeling in dit project niet aan te bevelen. In plaats hiervan is gekozen voor Busbar Systemen, die niet alleen zeer compact zijn, maar ook strak en in haakse hoeken gemonteerd kunnen worden.

 

Naast de noodstroominstallatie heeft het vijfsterren superior hotel ruim 800 zonnepanelen op haar dak laten installeren, waarvoor Busbar Systems tevens de Busbar Systemen heeft ontworpen en geïnstalleerd. “Ook in dit traject speelden de haakse hoeken en compactheid van onze systemen een sleutelrol”, vertelt Patrick Visser, die voor dit project als Chef Monteur is ingehuurd door Busbar Systems. “Door te kiezen voor Busbar Systemen kon SDR Elektrotechniek de complete energiedistributie aan ons uitbesteden. Bovendien zorgen Busbar Systemen voor weinig spanningsverliezen, wat cruciaal is voor zonnepaneleninstallaties.” Voor de zonnepaneleninstallatie zijn dezelfde systemen gebruikt als voor de noodstroominstallatie, vertelt hij, maar dan met een vermogen van 800 ampère. Begin juli heeft Busbar Systems de werkzaamheden opgeleverd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.