Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

Hoogwaardige vloerverwarming en -koeling van A tot Z

SL100105G2
De vloerverwarming wordt geïnstalleerd als onderdeel van de complete W-installatie.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Klimaatvloeren Nederland

27 december 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Als iemand weet wat een installateur nodig heeft voor het aanleggen van goede vloerverwarming en -koeling, dan is het Klimaatvloeren Nederland wel. De medewerkers die hier werken hebben de nodige ervaring in huis, ook al is het bedrijf nog erg jong. Ido van Maldegem startte het in juli 2021. Binnen Klimaatvloeren Nederland wordt alles in eigen beheer gedaan: van ontwerp tot uitvoering. Zo wordt het beste resultaat geleverd voor zowel Klimaatvloeren Nederland als de installateur.

Klimaatvloeren Nederland verzorgt de complete vloerverwarmingsinstallatie voor zowel grote als kleine projecten. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de installateur. Beide partijen willen immers dat de installatie helemaal volgens opdracht, ontwerp en de geldende kwaliteitseisen wordt uitgevoerd. “Wij leveren enkel business-to-business, dus niet aan particulieren. Onze opdrachtgevers zijn professionele cv-installateurs. Hen willen we helpen met zowel materiaal als montage. We zijn bijzonder gedreven in seriematige woningbouw, waaronder appartementen. Niet alleen grondgebonden woningen, maar ook hoogbouw. Daarnaast doen we diverse utiliteitsgebouwen”, zegt Van Maldegem.

Onderdeel van de complete W-installatie

Zijn bedrijf verzorgt de precieze data voor elk project, die op de tekeningen en verlegplannen gezet worden, zoals vloeropbouw, temperaturen, groepslengten, debieten, drukverlies en de benodigde materialen. “Wij realiseren de vloerverwarming als onderdeel van de complete W-installatie. Onze dienst begint met het bepalen van de uitgangspunten. Daarmee kunnen we al een prijs maken. Als vervolgens het ontwerp gemaakt kan worden, dan begint dat met het verzorgen van een legplan”, aldus Van Maldegem.

Zoals de naam al zegt, spreekt Klimaatvloeren Nederland liever over klimaatvloeren dan over vloerverwarming.

Flexibel

Om tot het meest efficiënte legpatroon te komen, gebruikt Klimaatvloeren Nederland een speciaal ontwerpprogramma. In het leveren en monteren is het bedrijf vervolgens enorm flexibel. Dit wordt nauwkeurig ingepast in het bouwproces, zodat er geen strubbelingen ontstaan. Van Maldegem: “Wij houden ons aan de planning waar de installateur zich aan moet houden. Die flexibiliteit weten we te bereiken, doordat we al jaren ervaring hebben in het vak. In het verleden heb ik bij diverse installatiebedrijven gewerkt. In 2008 ben ik me gaan specialiseren in vloerverwarmingen. In 2017/2018 heb ik Provarmo opgericht in loondienst. Dit jaar ben ik helemaal voor mezelf begonnen, omdat ik de tijd daar rijp voor vond.”

Duurzaam

Vanuit Breukelen wordt gewerkt door heel Nederland. Daarbij is duurzaamheid voor Kimaatvloeren Nederland een belangrijk aspect. Producten worden geleverd met zo min mogelijk verpakkingsmaterialen, zodat afvalstromen en kosten beperkt blijven. Nadat de medewerkers de klimaatvloeren vakkundig hebben gemonteerd, verzorgen zij een revisiepakket, zodat de opdrachtgever alle documenten compleet kan maken.      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht