Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Hoogwaardige kabeldraagsystemen garanderen een duurzame oplossing

Purified Metal Company (PMC) heeft recent de deuren geopend van haar nieuwe fabriek in Farmsum, gemeente Delfzijl.

Afbeelding4

Tekst PUK Benelux en Lieke van Zuilekom | Beeld PUK Benelux

24 oktober 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Purified Metal Company (PMC) heeft recent de deuren geopend van haar nieuwe fabriek in Farmsum, gemeente Delfzijl. De nieuwe fabriek moet een showcase worden voor circulariteit. De kabeldraagoplossingen van PUK Benelux sluiten hier naadloos op aan.

In opdracht van Eekels Technology heeft PUK Benelux de kabeldraagsystemen voor PMC geadviseerd en geleverd. “Wij zijn trots dat we een bijdrage konden leveren aan deze hypermoderne metaalrecyclingfabriek, met een uniek en innovatief proces dat bijdraagt aan een beter milieu en een forse CO2-besparing”, vertelt Perry Wens, accountmanager bij PUK Benelux. “In de fabriek wordt gewerkt met een combinatie van technologieën uit bestaande industrieën, zoals de staalindustrie en afvalverwerking. Het recyclingproces omvat hoge temperaturen. Bovendien komen er toxische stoffen en gassen vrij. Het Wide-Span kabelladderprogramma WP (thermisch verzinkt volgens ISO 1461) sluit hier perfect op aan. De WP kabelladder is speciaal ontwikkeld voor duurzame toepassingen in dit soort extreme omgevingen.”


Wide-Span kabelladder.

De PUK WP-serie biedt een totaaloplossing voor uiteenlopende industriële installaties en de energiesector, vertelt hij. “De WP-serie voldoet volledig aan de strenge veiligheidseisen binnen de zware industrie en is ontwikkeld om extreme belastingen bij grote overspanningen te kunnen dragen. De ladders hebben een verhoogde stijfheid dankzij gelaste sporten uit een geperforeerd C-profiel. De sporten zijn voorzien van een kabelbeschermrand. Hierdoor komen de kabels bij het kabeltrekken niet in contact met de perforaties in de sport en wordt kabelbeschadiging uitgesloten. De dwarsperforatie in de sporten zorgt bovendien dat er een efficiënte kabelbevestiging op de sporten gerealiseerd kan worden. Geplooide randen en perforatie in de zijprofielen van de ladders zorgen voor extra versteviging en garanderen een veilige en snelle montage.”

Naast de WP ladderbanen is bij PMC ook een diversiteit aan hulpstukken toegepast. “Onze systemen garanderen ook bij extreme omstandigheden een solide fundament voor de kabels die zorgdragen voor de doorstroming van energie en data. Met het continueren van het recyclingproces én onze jarenlange ervaring en expertise dragen we graag bij aan de bescherming van mens en milieu.”


Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%