Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoogwaardig renovatieproduct voor een optimaal werkend ventilatiesysteem
Renovatie van individuele ventilatiekanalen.

Hoogwaardig renovatieproduct voor een optimaal werkend ventilatiesysteem

Toepasbaar voor individuele en collectieve varianten

Een optimaal werkend ventilatiesysteem is binnen de woonomgeving een absolute must om een prettig leefklimaat te realiseren én te behouden. Om het beoogde debiet te halen, dient het ventilatiekanaal op de eerste plaats volledig luchtdicht te zijn. Ventilflex, een product van F.F. Kanaalrenovatie uit het Zuid-Hollandse Wateringen, zorgt daarvoor. Het systeem is toepasbaar tijdens de renovatie van verschillende typen ventilatiekanalen en garandeert snel, met een minimum aan breekwerk en zonder noemenswaardige overlast voor bewoners, een topresultaat.  

F.F. Kanaalrenovatie bedient installateurs, bedrijven en VvE’s op maat rondom de renovatie van uiteenlopende ventilatie- en rookgaskanalen. Met Ventilflex en Ventilflex RKV ligt de focus nadrukkelijk op de eerste kanaalsoort. “Beide producten staan voor een snelle en moeiteloze renovatie van ventilatiekanalen binnen onder meer appartementencomplexen, maar bijvoorbeeld ook in horecakeukens”, vertelt Ruud Balink, directeur van F.F. Kanaalrenovatie. “Terwijl we Ventilflex vooral inzetten voor het vernieuwen van zowel individuele als verticale collectieve ventilatiekanalen, gebruiken we Ventilflex RKV voor schachten die niet voldoende brandwerend zijn of wanneer er een hogere brandwerendheid vereist is. Daarnaast passen we Ventilflex veelvuldig toe voor het relinen van oude shuntkanalen tot een mechanisch ventilatiesysteem. Omdat het in alle gevallen niet nodig is om het oude kanaal te verwijderen, kunnen we meestal binnen één werkdag een compleet ventilatiekanaal vernieuwen. Die snelle manier van werken valt erg in de smaak van onze opdrachtgevers en de eindgebruikers.” 

Het invoeren van Ventilflex in een ventilatiekanaal (l). Shuntkanaal voorzien van Ventilflex-voering (r).

Hoe het werkt

Het aanbrengen van Ventilflex verloopt op dezelfde eenvoudige manier als het toepassen van FuranFlex, de slimme en zeer praktische methode van F.F. Kanaalrenovatie om rookgaskanalen te vernieuwen. “We starten ons werk door Ventilflex in flexibele toestand in het ventilatie- of shuntkanaal te plaatsen”, legt Balink het principe van het product uit. “Door één uitgang af te sluiten en in de andere hete stoom in te blazen, zet het materiaal uit en neemt het de vorm van het kanaal aan. Vervolgens hardt Ventilflex uit en is het kanaal volledig luchtdicht.”

Shunt-/ventilatiekanaal gerenoveerd met Ventilflex.

Samenspel

F.F. Kanaalrenovatie is met grote regelmaat actief wanneer in opdracht van installatiebedrijven of VvE’s kanaalrenovaties moeten plaatsvinden binnen appartementencomplexen. “Het plaatsen van een nieuwe ketel of ventilatiebox dient bij voorkeur samen te gaan met een renovatie van het ventilatiekanaal”, doceert Balink. “Het oude kanaal is namelijk meestal aangesloten op een oud aluminium kanaal of een gemetseld vierkant kanaal. Omdat dergelijke kanalen niet voldoende luchtdicht zijn, verliest het nieuwe systeem capaciteit. Verder wordt de lucht niet op een goede manier afgezogen. Door de Ventilflex-voering aan te brengen, zorgen we ervoor dat de ventilatiekanalen binnen no-time weer als vanouds functioneren.” 

De voordelen van Ventilflex

– Verwijdering van het oude ventilatiekanaal is niet nodig;
– Aangebracht door een gecertificeerde Ventilflex-installateur;
– Snelle installatie tot wel vier individuele en twee shuntkanalen per dag;
– Het materiaal is onbrandbaar en verspreidt het vuur niet verder in het geval van brand;
– Zeer corrosiebestendig;
– Ventilflex neemt de vorm aan van het bestaande kanaal. Vierkant, rechthoekig en rond;
– Geschikt voor individuele en collectieve kanalen en voor natuurlijke en mechanische ventilatie;
– Luchtdichtheidsklasse D;
– Ventilflex RKV voldoet ruim aan de WBDBO-eis vanuit het Bouwbesluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.