Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoogrendement warmtepompen voor nieuwbouw Koninklijke Saan in Diemen
De warmtepompen zijn kant en klaar en just-in-time in Diemen aangeleverd.

Hoogrendement warmtepompen voor nieuwbouw Koninklijke Saan in Diemen

Specialist in kraanverhuur, industriële verhuizingen en bouwlogistiek Koninklijke Saan heeft op 23 april haar intrek genomen in een nieuw pand aan de Overdiemerweg in Diemen. De verhuizing was nodig, omdat Saan op de oude locatie uit haar jasje was gegroeid. De oude panden voldeden niet meer aan de moderne eisen en ook de locatie tussen woonwijken en een begraafplaats was niet ideaal. Het nieuwe hoofdkantoor, de nieuwe werkplaats, het nieuwe magazijn én het nieuwe Saan museum zijn gerealiseerd dichtbij de snelweg A1 en het water, waardoor de bereikbaarheid flink is verbeterd. Op het dak van de nieuwbouw zijn vier warmtepompen van Western Airconditioning B.V. geplaatst, die alle ruimtes all-electric van warmte en koude voorzien. Hierdoor is ook een optimaal werkklimaat geborgd.

In opdracht van Drenth Installatietechniek, een onderdeel van Top Installatiegroep, heeft Western Airconditioning B.V. vier lucht/water-warmtepompen geleverd, die zich onderscheiden door een zeer laag geluidsniveau (LN/Low Noise) en een minimale energieconsumptie (HE/High Efficiency). “Op basis van het installatie-ontwerp en de berekende capaciteiten hebben wij twee ZETA REV HP LN 20.4 lucht/water-warmtepompen geselecteerd voor het nieuwe magazijn, de werkplaats en de werkplaatskantoren”, vertelt Arnoud Kerkhove, Accountmanager bij Western Airconditioning B.V. “Met de 2-pijps warmtepompen kan óf gekoeld óf verwarmd worden. Als afgiftesysteem is gekozen voor vloerverwarming en vloerkoeling, in combinatie met een klimaatplafond in de werkplaatskantoren. De hoogrendement warmtepompen leveren elk een koelvermogen van 230 kW en een verwarmingsvermogen van 144 kW bij -10°C buitentemperatuur.”

Op het dak van de nieuwbouw zijn vier warmtepompen van Western Airconditioning B.V. geplaatst, die alle ruimtes all-electric van warmte en koude voorzien.

Allerhoogste EER-, COP- en TER-rendementen

Voor de klimatisering van het nieuwe hoofdkantoor, de kantine en het Saan museum met historische auto’s en kranen, gereedschappen en foto’s is gekozen voor de 4-pijps OMICRON REV S4 HE LN 7.2 lucht/water-warmtepompen, waarmee onafhankelijk of gelijktijdig gekoeld én verwarmd kan worden. “Een uitkomst, omdat grote glasoppervlakken in de nieuwbouw kunnen zorgen voor een wisselende verwarmings- of koudevraag. Niet alleen per gebouwzijde, maar zelfs per ruimte, waarin onze warmtepompen (in combinatie met negentien 6-wegkleppen boven de plafonds) uitstekend kunnen voorzien. Dankzij de warmtepompen gaat bovendien geen energie meer naar buiten verloren, wat tevens resulteert in de allerhoogste EER-, COP- en TER-rendementen”, aldus Kerkhove. “Elke OMICRON warmtepomp levert een koelvermogen van 80 kW en een verwarmingsvermogen van 50 kW bij -10°C buitentemperatuur. Als afgiftesysteem is gekozen voor vloerverwarming en koelplafonds.”

Alle opgestelde warmtepompen zijn uitgevoerd met een eigen pomp, waarna ze op het project zijn gekoppeld aan een open verdeler/voorraadvat.

Kant en klaar en just-in-time

De warmtepompen zijn kant en klaar en just-in-time in Diemen aangeleverd, waar het team van Drenth Installatietechniek onder leiding van projectleider Jan Bakker het kraantransport, de montage en de waterzijdige aansluiting van de warmtepompen heeft verzorgd. De technici van Western Airconditioning B.V. hebben vervolgens alle waterzijdige en elektrische aansluitingen gecontroleerd, de warmtepompen opgestart en de juiste (temperatuur)parameters ingesteld. Alle opgestelde warmtepompen zijn uitgevoerd met een eigen pomp, waarna ze op het project zijn gekoppeld aan een open verdeler/voorraadvat.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.