Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoogrendement warmtepompen voor all-electric nieuwbouw Dimensio Verpakkingen: Minimaal geluidsniveau, maximale EER-, COP- en TER-rendementen
De lucht/water-warmtepompen zijn kant-en-klaar en just-in-time in Almere aangeleverd.

Hoogrendement warmtepompen voor all-electric nieuwbouw Dimensio Verpakkingen: Minimaal geluidsniveau, maximale EER-, COP- en TER-rendementen

De nieuwbouw heeft een oppervlakte van 34.000 m², verdeeld over ca. 29.000 m² warehouse, 1.400 m² mezzanine en 3.600 m² kantoorruimte inclusief showroom, fitnessruimte, bedrijfszwembad en bedrijfsrestaurant en functioneert 100% gasloos. Op het dak staan drie grote warmtepompen van Western Airconditioning B.V., die het gebouw all-electric van warmte en koude voorzien. Als afgiftesysteem is gekozen voor inductie-klimaatunits en vloerverwarming.

In opdracht van Batenburg Installatietechniek Twello heeft Western Airconditioning B.V. twee TETRIS 2 HP LN 37.4 lucht/water-warmtepompen voor de distributiehal geleverd, die zich onderscheiden door een zeer laag geluidsniveau (LN/Low Noise) en een minimale energieconsumptie (HE/High Efficiency). “De 2-pijps warmtepompen hebben een gezamenlijk koelvermogen van 724 kW en een verwarmingsvermogen van 550 kW bij -10°C buitentemperatuur”, vertelt Accountmanager Arnoud Kerkhove. “Dankzij de warmtepompen kan Dimensio Verpakkingen haar halruimtes zeer stil en energie-efficiënt verwarmen.”

Allerhoogste EER-, COP- en TER-rendementen

Voor de klimatisering van de kantoorruimtes, fitnessruimte, het bedrijfszwembad en de koikarpervijver heeft Western Airconditioning B.V. een 4-pijps OMICRON REV S4 HE LN 36.4 lucht/water-warmtepomp geleverd, waarmee onafhankelijk of gelijktijdig gekoeld én verwarmd kan worden. “Er gaat geen energie naar buiten verloren, wat resulteert in de allerhoogste EER-, COP- en TER-rendementen”, vertelt Kerkhove. “De OMICRON warmtepomp levert een koelvermogen van 370 kW en een verwarmingsvermogen van 260 kW bij -10°C buitentemperatuur. Daarmee is de complete nieuwbouw verzekerd van maar liefst 1.094 kW koelvermogen en 810 kW verwarmingsvermogen.”

Op het dak staan drie grote warmtepompen van Western Airconditioning B.V., die het gebouw all-electric van warmte en koude voorzien.

Zeer laag geluidsniveau, minimale energieconsumptie

Om te voldoen aan Low Noise geluidseisen in dit project, zijn de compressoren van de warmtepompen in een hoogwaardig geïsoleerde metalen omkasting geplaatst. “Dankzij de toepassing van een groter condensoroppervlak is aanzienlijk minder opgenomen (elektrisch) vermogen nodig, ten opzichte van het afgeleverde koelvermogen. Met andere woorden: in dezelfde tijd en met eenzelfde hoeveelheid koudemiddel kan meer koude worden geleverd”, aldus Kerkhove. “Bijzonder is ook dat de transportpompen in de warmtepompunits zijn geïntegreerd, waardoor het waterzijdig transport over de buffervaten vereenvoudigd wordt.”

Kant-en-klaar en just-in-time

De lucht/water-warmtepompen zijn kant-en-klaar en just-in-time in Almere aangeleverd, waar het team van Batenburg Installatietechniek Twello het kraantransport, de montage en de waterzijdige aansluiting van de warmtepompen heeft verzorgd. Vervolgens heeft Western Airconditioning B.V. de volledige inbedrijfstelling voor haar rekening genomen, in nauwe samenwerking en afstemming met projectleider Michiel van Doornik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.