Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoog rendement en energiezuinig  – Veiligheid boven alles in klaslokalen!

Hoog rendement en energiezuinig – Veiligheid boven alles in klaslokalen!

“De vraagstelling rondom ventilatie in schoolgebouwen heeft door corona een extra dimensie gekregen”, vertelt hij. “Terecht! Je kunt niets aan het toeval overlaten. Veiligheid gaat boven alles in klaslokalen.”

Juist daarom vindt Eim het logisch dat er al vanuit het bestek was gekozen voor de ventilatiesystemen van de Deense fabrikant Airmaster. “We hebben 9 Airmaster 800 units met koelmodule geïnstalleerd. Wat ons betreft is deze oplossing het meest geschikt om bestaande schoolgebouwen coronaproof te maken en dus te zorgen dat er voldoende geventileerd wordt. De luchtstromen van aan – en afvoer blijven altijd gescheiden, dus het systeem maakt geen gebruik van recirculatie. Dankzij het hoge rendement van de warmtewisselaar is het bovendien een erg energiezuinige oplossing.

“Door corona wordt de vraag naar ventilatie actueler dan ooit”, vervolgt Eim. “Voorheen was de gedachtegang op scholen vooral: we moeten er misschien iets aan doen . Maar sinds de lockdown veranderde die mindset. Het werd toen: ‘Daar moeten we nu écht wat aan doen’.”

Eim vertelt dat er al meerdere jaren met Airmaster wordt gewerkt. “We kennen elkaar, maar het is fijn om elke keer te constateren dat de expertise die daar aanwezig is, ook goed wordt gedeeld. Als er vragen zijn, dan worden die beantwoord. Knelpunten of andere uitdagingen worden altijd goed opgelost en wat mij in dit specifieke project opviel was dat Rob de Haan ook persoonlijk op het project in Leerdam meerdere malen langskwam om vinger aan de pols te houden en waar nodig concreet meedacht. De lijnen zijn daardoor kort. Wij – als installateur – zijn daar blij mee. Maar feitelijk is natuurlijk ook de eindgebruiker daarbij gebaat. En, in dit geval de school in Leerdam, die nu ook in de eigen communicatie een goed verhaal naar de kinderen én de ouders heeft: het nieuwe ventilatiesysteem maakt de klaslokalen niet alleen coronaproof, maar zorgt tevens voor een goed binnenklimaat! Dat is in tijden van corona een mededeling die je graag wil doen.”    


Over Airmaster

Airmaster is een Deense fabrikant die al meer dan 25 jaar decentrale ventilatie-units met warmteterugwinning produceert. De voorbije 12 jaar werden de Airmaster ventilatiegroepen in Nederland verdeeld onder de naam Klasseventilatie door hun verdeler Itho Daalderop, maar sinds maart 2020 heeft Airmaster een Nederlandse vestiging in Schiedam.

Airmaster is marktleider op het gebied van decentrale ventilatie en kan dankzij het brede assortiment een oplossing bieden in vele situaties. De ventilatie-units zijn beschikbaar in luchtvolumes van 150 m³/u tot 1200 m³/u en kunnen dus zowel voor kleine directielokalen als voor grotere klaslokalen gebruikt worden.

De ventilatie-units zijn ontwikkeld om in de ruimte zelf geplaatst te worden en vereisen geen complex luchtkanalennetwerk. Dat maakt ze erg geschikt voor renovatieprojecten en uitbreidingen van schoolgebouwen. Dankzij de geïntegreerde CO2 sensor wordt er enkel geventileerd indien nodig en wordt er geen energie verspild.

Op de ventilatie-unit kan ook een koelmodule aangesloten worden, zoals ook het geval was in de Wilhelminaschool in Leerdam. Een goed binnenklimaat creëren betekent niet enkel het CO2 gehalte in de ruimte laag houden, maar ook zorgen voor een aangename kamertemperatuur.

Voor Airmaster is een goede luchtkwaliteit een prioriteit: elk kind verdient een gezonde en veilige leeromgeving zodat het zich ten volle kan ontwikkelen!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.