Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoge BINOPTIC winnaar van de German Design Award 2019

Hoge BINOPTIC winnaar van de German Design Award 2019

Design kranen voor High-end sanitair

De nieuwe hoge BINOPTIC wastafelkraan van DELABIE werd recent bij de GERMAN DESIGN AWARD 2019 bekroond met vermelding “Winner”.

De prijs
De German Design Award, toegekend door de jury van experten van de Duitse Raad van Design (Rat für Formgebung), staat binnen de wereld van design wedstrijden gekend als één van de meest erkende ter wereld en heeft een reputatie opgebouwd ver buiten haar vakkringen. Jaarlijks worden design producten en communicatietoepassingen gewaardeerd en geselecteerd voor hun individuele vernieuwende bijdrage aan het veranderende internationale landschap.

De wedstrijd stelt zeer hoge eisen bij de selectie van de laureaten: dankzij de gekozen unieke benoemingsprocedure worden alleen producten geselecteerd die uitblinken op vlak van ontwerpkwaliteit.

BINOPTIC

De winnaar
De BINOPTIC zal nu ook beschikbaar zijn in hoge modellen om te combineren met opbouw en half-inbouw wastafels.

Het strak en tijdloos ontwerp maken van de BINOPTIC een decoratief element.

Met een automatische zelfsluiting en een vooraf ingesteld debiet van 3 liter per minuut laat de BINOPTIC toe tot 90% water te besparen ten opzichte van een klassieke kraan. Indien nodig, in functie van de toepassing, kan het debiet van de BINOPTIC aangepast worden tussen 1,5 en 6 l/min.

Omdat er geen manueel contact is kan de overdracht van kiemen via de handen vermeden worden.

De BINOPTIC is uitgerust met een periodieke spoelfunctie, dit om het stilstaand water in de leidingen te vernieuwen wanneer de kraan niet regelmatig gebruikt wordt. Een automatische spoeling van ongeveer 60 seconden vindt plaats iedere 24 uur na het laatste gebruik.

Het ontwerp van de BINOPTIC vermijdt bacteriegroei: uitloop met gladde binnenkant en beperkte inhoud. De uitvoeringen op batterijen zijn uitgerust met een elektroventiel met zuiger dat bacterievorming beperkt doordat het water afgevoerd en ververst wordt bij elk gebruik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.