Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoeken en bochten bij Stedelijk Gymnasium Haarlem
Stago levert direct uit de fabriek, precies volgens planning en naar wens van de opdrachtgever.

Hoeken en bochten bij Stedelijk Gymnasium Haarlem

Kabeldraagsystemen uit Nederland

Het van origine Nederlandse Stago produceert hoge kwaliteit kabeldraagsystemen. Met meer dan 90 jaar ervaring en expertise was zij de aangewezen partij voor deze gecompliceerde klus. In opdracht van Unica en samen met montagepartner Cablespace en elektrotechnische groothandel Technische Unie pakt zij deze uitdaging bij de hoorns.   

Monumentale renovatie

Voor het kabelmanagement is zo’n 500 meter kabelgoot, 100 meter wandgoot en 50 meter ladderbaan nodig. “De uitdaging zit hem niet zozeer in de grootte van het project, maar in het monumentale karakter van het pand”, zegt Michael Stadhouders, accountmanager bij Stago. “Er zijn veel hoeken en bochten in een gedateerd gebouw. Op diverse plaatsen moeten aanpassingen worden gedaan. Dat vereist de nodige aandacht.” 

Nauwe samenwerking

Bij de renovatie en uitbreiding van het gymnasium is net als bij elk project in de bouw een nauwe samenwerking van belang. Ruben van Ginkel, accountmanager bij Stago, legt uit: “Er wordt in fases gewerkt. Daarom moet er in nauwe samenspraak met de fabriek, de monteurs op locatie, de opdrachtgever en de groothandel gewerkt worden. Het gymnasium bevindt zich ook nog eens in het centrum van Haarlem. Plaats voor opslag is er niet. Daarom levert Technische Unie just-in-time. Dat vergt een precieze planning.” 

Producten worden in standaardlengtes geleverd, waarna montagepartner Cablespace alles op maat maakt op locatie. “Afhankelijk van de voortgang van de montagepartij leveren wij vanuit de fabriek. Hieraan ligt een planning ten grondslag, maar we zijn flexibel. Omdat we dit doen in combinatie met de elektrotechnisch groothandel, bestaat er steeds continuïteit”, aldus Stadhouders.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.