Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoe zat het ook weer met elektrische vloerverwarming?

Hoe zat het ook weer met elektrische vloerverwarming?

De energietransitie is in gang gezet en zowel huiseigenaren als installateurs moeten gaan zoeken naar duurzame alternatieven voor de cv-ketel. De (hybride) warmtepomp werd naar voren geschoven als nieuwe norm vanaf 2026, maar nu blijkt dat dit systeem voor veel woningen niet ideaal of geschikt is. Gelukkig zijn er andere duurzame verwarmingsopties, zoals elektrische vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming van Speedheat is slechts 1 mm dun, wordt op de cementdekvloer geplaatst, net onder de woonvloer. Onze vloerverwarming is geschikt voor op én onder elke type vloer. Met een minimale opbouwhoogte is het product uitermate geschikt om te gebruiken tijdens een renovatie, maar ook in nieuwbouwprojecten kom je Speedheat vloerverwarming tegen. Dankzij de flexibiliteit van het systeem kun je één kamer verwarmen, een gehele verdieping en zelfs een hele woning. Op deze manier wordt stapsgewijs verduurzamen ook realistisch voor veel van onze klanten.

De voordelen van elektrische vloerverwarming voor huiseigenaren

  • Efficiënt verwarmen per ruimte. Dankzij slimme thermostaten die per ruimte geïnstalleerd worden kan de gebruiker de verwarming zo inregelen dat deze pas verwarmd wanneer nodig. Dankzij de snelle reactie en opwarmtijd is het dus niet nodig om het hele huis te verwarmen op een constante temperatuur.
  • Ruimtebesparend en stille vloerverwarming, de vloerverwarming is volledig weggewerkt onder de vloer, radiatoren, een binnen, of buitenunit is niet nodig voor een werkend verwarmingssysteem. Enkel een elektriciteitsaansluiting en wat thermostaten aan de muur.
  • Energie, bij voorkeur groene stroom, wordt efficiënt omgezet in warmte. Elektrische vloerverwarming zet alle stroom om in warmte en geeft deze warmte met zo min mogelijk warmteverlies af aan de te verwarmen ruimte.
  • Comfortabel warm door gelijkmatige warmtespreiding. Vergeleken met radiatoren kan de temperatuur al snel 2°C lager zonder in te leveren op comfort.
  • Gezond binnenklimaat door minder luchtcirculatie en daarmee minder stofverplaatsing. 100% veilig in gebruik, zonder elektromagnetische straling en voldoet aan de internationale veiligheidseisen.
  • Lange levensduur en geen slijtage- of onderhoudskosten, op het vervangen van een thermostaat na.

Elektrische vloerverwarming van Speedheat

Het unieke 1 mm dunne gepatenteerde verwarmingselement van Speedheat onderscheid zich van andere elektrische vloerverwarming op twee manieren. Enerzijds het product zelf, anderzijds de franchiseformule waarbij de klant voorzien wordt van advies, levering en installatie. Bovendien, wanneer het onverhoopt toch eens mis gaat, geniet de klant van 10 jaar fabrieksgarantie en kunnen de installateurs het probleem in 99% van de gevallen traceren en oplossen. Service staat voorop.

Bij Speedheat bieden we twee opties aan. Onze speciaal opgeleide installateurs ontzorgen jou en je klant en staan bekend om het bieden van uitstekende service. Via onze zustertak Quickheat doe-het-slim-verwarmingspakketten zijn kwalitatieve oplossingen voor de professional die de installatie zelf wil uitvoeren.

Speedheat is de specialist in 1 mm dunne elektrische vloerverwarming en staat al meer dan 35 jaar voor bewezen innovatie. Momenteel zijn er negen Speedheat vestigingen door heel Nederland die klanten kunnen voorzien van onze gepatenteerde elektrische vloerverwarming. Om de service en kwaliteit te kunnen blijven waarborgen, zijn wij ook op zoek naar gedreven ondernemers die als Speedheat franchisenemer aan de slag willen gaan. Heb je interesse in onze producten of om Speedheat franchisenemer of Quickheat dealer te worden? Neem dan een kijkje op onze website: www.speedheat.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.