01:41
21-10-2016

Hoe schoon is uw HVAC-systeem?

Uw luchtbehandelingssysteem (ook wel HVAC genoemd, Heat Ventilation and Airconditioning) is vaak veel vuiler dan u denkt, met alle gevolgen van dien. Een verontreinigd ventilatiesysteem verbruikt veel meer energie, zorgt voor een slechte kwaliteit binnenlucht en veroorzaakt hiermee het sick building syndrome waarbij ernstige gezondheidsrisico’s kunnen optreden. Door uw ventilatie-, luchtkanalen en het luchtbehandelingssysteem met enige regelmaat te laten reinigen, voorkomt u veel onnodige kosten en problemen.

Onderhoud & Service
Dhr. Kroezen, ervaren onderhoudsexpert en directeur van M&D Services en Vetkanaal.nl uit Barendrecht heeft zich gespecialiseerd in het inspecteren, onderhouden en reinigen van ventilatie- en luchtbehandelingssystemen, bijbehorende randapparatuur, filters en alles wat daarbij komt kijken. Dhr. Kroezen is een positieve en gedreven man en overduidelijk de drijfveer van een gemotiveerd vakkundig team van onderhoudsspecialisten, welke te allen tijde paraat staan om hun klanten te ontzorgen, 24 uur per dag en 7 dagen in de week.

Geuroverlast en Brandgevaar
“Omwonenden klagen vaak over geuroverlast vanuit naastgelegen horecakeukens. Een vette bakdampafzuiging en vervuilde luchtbehandelingssystemen zorgen voor meer energieverbruik en kunnen tevens gezondheidsrisico’s en brandgevaar veroorzaken. De vette aanhechting in uw luchtafvoerkanalen werkt als een kweekbodem voor schimmels en bacteriën die zich verder verspreiden middels uw ventilatiesysteem. Deze vette aanslag in uw afzuigkappen en luchtkanalen is ook nog eens vrij makkelijk ontvlambaar, via het vet kan het vuur zich snel verspreiden en kan er al snel een onbeheersbare brand ontstaan.“

schermafbeelding-2016-10-18-om-17-09-49

Vetkanalen reinigen
“De reiniging van deze vette kanalen is allang geen handmatig werk meer zoals dat vroeger gebeurde met plamuurmessen en schrapers.
Op afstand bedienbare robotcamera’s en krachtige borstelmachines zijn vandaag de dag ons gereedschap. Het controleren, reinigen en eventueel coaten van ventilatie- en vetkanalen is werk voor specialisten, waarbij een goede kennis van wet- en regelgeving net zo belangrijk is als het vakmanschap.“

Certificering
Verzekeraars vragen horecakeukens hun lucht- en vetkanalen jaarlijks te laten controleren en reinigen, hiervoor eisen zij een aantoonbaar certificaat. M&D Services zorgt ook hier voor certificering na iedere reiniging en inspectie.

Innovatie
M&D Services is uw onderhoudsspecialist. “Wij inspecteren en reinigen luchtbehandelingsinstallaties, vetkanalen, bakdampafvoerkanalen en afzuigkappen. Ook bieden wij het recent ontwikkelde coaten van afzuigkanalen en luchtbehandelingskasten aan. Hierbij wordt het gehele kanaal inwendig voorzien van een speciale coating. De coating van RZ Ecoseal is speciaal ontwikkeld als brandwerende coating en een zeer revolutionaire ontwikkeling. Coaten kan bijzonder (kosten)effectief zijn in bestaande situaties waarbij vervanging niet gewenst of onmogelijk is. De coating dicht de kanalen honderd procent af, zodat via eventuele open verbindingen ‘geurlekkage’ wordt voorkomen. Het kanaal is dan ook waterdicht en kan nat gereinigd worden zonder dat er lekkage ontstaat. Wij zijn vanaf het begin af aan al bij deze revolutionaire ontwikkeling betrokken. De speciale apparatuur die wij voor het coaten gebruiken, mochten wij helpen ontwikkelen.“

Vragen?
Mocht u vragen hebben of wilt u meer weten over de gevaren en risico’s van vervuilde vetkanalen, luchtbehandelingsinstallaties en ventilatiesystemen en het onderhouden hiervan dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met M&D Services via 010-3070938 of per email naar info@mendservices.nl.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners