Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoe luchtverdeling ziekteverzuim in voedselverwerkende fabrieken kan verminderen

Hoe luchtverdeling ziekteverzuim in voedselverwerkende fabrieken kan verminderen

Lonen zijn een belangrijke uitgave in de voedselproductie; bijgevolg zal het verlagen van het bedrag dat wordt gebruikt voor betaald ziekteverzuim een positief effect hebben op de winstmarge. Een goede luchtverdeling is een sleutel tot succes.

Een gezonde werkomgeving heeft een aantal positieve effecten op de winstgevendheid van een voedselverwerkende fabriek en één van de belangrijkste voordelen is een lager aantal ziektedagen onder de werknemers en een hogere productkwaliteit. Beide worden toegeschreven aan de luchtverdeeloplossing.

Een lage temperatuurgradiënt is een noodzaak vanuit het perspectief van productkwaliteit, terwijl een tochtvrije werkomgeving een belangrijk aandachtspunt is van de werknemers op de productievloer. Dit vereist een hoge luchtwisseling bij lage snelheid en een gelijkmatige luchtverdeling over de ruimte. Het gebruik van op stof gebaseerde luchtverdeeltechnologie maakt dit mogelijk.

De luchtverdeeltechnologie met textiel vindt zijn oorsprong in de voedselverwerkende industrie, waar het werd geboren uit een behoefte om het ziekteverzuim in Deense slachthuizen te verminderen. Het was een eenvoudige maar ingenieuze oplossing voor een veelvoorkomend probleem dat zich snel over de nationale grenzen verspreidde en ook in andere industrieën.

Eerst ontwikkeld en gecommercialiseerd in 1973 als een samenwerking tussen FabricAir en het Deense Meat Research Institute, wordt de technologie nu op grote schaal gebruikt en levert het bedrijf op maat gemaakte luchtverdeel-oplossingen aan meer dan honderd verschillende landen.

Een gezonde werk- en productomgeving voor de productie van kippenvlees en eieren

De gerenommeerde Turkse kippenvlees- en eiproducent, Keskinoğlu, heeft in 2008 de eerste van vele productie-installaties geüpgraded met behulp van FabricAir-verdeeltechnologie. Keskinoğlu onderscheidt zich als een van de toonaangevende merken in de industrie en ze zijn toegewijd aan de hoogste kwaliteitsproductie.

Ze werden geconfronteerd met gezondheidsproblemen bij hun werknemers vanwege de koude tocht die werd veroorzaakt door de bestaande luchtverdelingsmethode in combinatie met de noodzakelijke lage temperatuur. De productie van pluimvee vereist een temperatuurinstelling van 5 tot 8 ° C. Vóór de upgrade vertrouwde Keskinoğlu uitsluitend op verdampers om de temperatuur in de productieruimtes binnen dit bereik te houden; koeling van de lucht alleen via verdampers resulteerde echter niet in de gewenste koelhomogeniteit.

Om de uitdaging op te lossen, stelde de aannemer van Keskinoğlu een hygiënische en wasbare op stof gebaseerde oplossing van FabricAir voor. Met de hoge precisie luchtstroom mogelijk gemaakt door de technologie, werd de efficiëntie van de koelprocessen verhoogd en de tocht geëlimineerd, wat bijgevolg een positief effect had op de bedrijfsresultaten.

“Toen we voor het eerst contact opnamen met FabricAir en onze behoeften communiceerden, waren ze zeer behulpzaam en boden ze de beste oplossingen voor onze productie-installatie. Sinds we FabricAir® luctverdeelsystemen in onze fabrieken zijn gaan gebruiken, zijn we erin geslaagd de gewenste koelkwaliteit te bereiken en zijn we getuige geweest van een significante afname van gezondheidsklachten en ziektekosten. ”Legt Mehmet Sevim, Air Cooling en Plant Room Manager voor Keskinoğlu uit.

Het gebruik van FabricAir® Trevira CS-stof minimaliseert de bacteriegroei en zorgt voor efficiënte en frequente wash-downs van de productiefaciliteit. Textiele kanalen kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor het wassen en vanwege de doorlatendheid van de geselecteerde stof zijn er geen problemen met condensatie ondanks de lage temperatuur van de toevoerlucht.

De resulterende werkomgeving vermindert effectief het aantal ziektedagen zonder afbreuk te doen aan de productveiligheid. Dit was een primaire drijfveer achter de keuze van FabricAir voor de verschillende Keskinoğlu-fabrieken en ook een belangrijke reden waarom de technologie populair is in alle soorten voedselverwerkingstoepassingen over de hele wereld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.