Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoe kun je een efficiënte thermische destratificatie bereiken

Hoe kun je een efficiënte thermische destratificatie bereiken

Efficiënte thermische destratificatie is een vereiste voor een aangenaam binnenklimaat. Bij het inblazen van lucht door conventionele metalen kanalen is dit moeilijk te bereiken, omdat de technologische tekortkomingen resulteren in muffe lucht, in combinatie met warme of koude plekken. De overstap naar een op textiel gebaseerde luchtverdeeltechnologie lost deze uitdaging efficiënt op.

Stratificatie, ook bekend als gelaagdheid van verschillende soorten lucht, gebeurt in elke ruimte, indien dat niet specifiek is aangepakt. De temperatuur stijgt van vloer tot plafond, omdat koude lucht zwaarder is dan warme lucht.

Meestal is er een temperatuurverschil van maximaal 1,5 ° C per verticale voet. Hoe hoger het plafond, hoe extremer het temperatuurverschil tussen vloer en plafond. Tussen die twee, verblijft de lucht in verschillende lagen. Destratificatie is het omgekeerde van dit proces.

FabricAir-luchtverdeeltechnologie biedt ongeëvenaarde destratificatie, met een lage temperatuurgradiënt over de te conditioneren ruimte. Dit is het resultaat van een volledig flexibel ontwerpschema dat profielen, soorten stoffen, uitblaasmodellen en ophangoplossingen omvat.

Het gebruik van kunstmatige luchtstromen om de binnenlucht te mengen, elimineert lagen warme, koude en / of muffe lucht en zorgt voor temperatuurvereffening in de ruimte – een proces dat bekend staat als thermische destratificatie.

Evenredige luchtverdeling zonder onaangename tocht creëert het beste binnenklimaat en een efficiënte temperatuurcompensatie is een belangrijk aspect.

Er zijn een groot aantal factoren die van invloed zijn op het optimale ontwerp voor een specifiek project of een specifieke toepassing, bijvoorbeeld het aantal mensen, de processen die in de ruimte plaatsvinden, de HVAC-specificaties, de locatie van toevoer- en retourlucht, zoninstraling en isolatie tegen externe weersomstandigheden, enz. Daarom is het kiezen van een flexibele en veelzijdige technologie cruciaal om efficiënt te werken met thermische destratificatie.

Met behulp van een combinatie van uitstroommodellen ontwerpen we de beste luchtstroompatronen voor de gegeven ruimte en het gewenste doel. Meestal bevat de ideale oplossing een mix van oppervlakte-uitstroommodellen en modellen met een gerichte worp. Een hoge luchtverversing bij lage snelheid heeft in veel gevallen de voorkeur om een ​​optimaal comfort en een tochtvrije werkomgeving te bereiken. Een CFD wordt vaak gebruikt om de efficiëntie van de oplossing te controleren, vooral in meer complexe toepassingen.

Het op maat gemaakte FabricAir-luchtverdeelsysteem is afgestemd op de specificaties en komt slechts twee weken nadat de bestelling voor productie is vrijgegeven ter plaatse. Het arriveert klaar voor installatie en er is geen behoefte aan extra demping, isolatie, schilderen enzovoort. In combinatie met het transportgemak en het eenvoudige installatieproces komt dit neer op een besparing van maximaal 70% op de totale installatiekosten.

De nauwkeurige luchtuitstroompatronen en efficiënte thermische destratificatie maken FabricAir-luchtverdeeloplossingen ook een energiezuiniger alternatief. Tot 40% besparing kan worden bereikt door simpelweg over te schakelen van op metaal gebaseerde kanalen naar FabricAir-kanalen.

Dit is de reden waarom op stof gebaseerde luchtverdeeltechnologie de meest efficiënte manier is om efficiënte thermische destratificatie te bereiken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.