schero groep
01:09
19-05-2016

Hoe brandveilig is uw kantoorpand?

‘Aandacht voor brandpreventie is in de kantoorvastgoedbranche geen overbodige luxe’

Toegenomen controles en een hoger veiligheidsbewustzijn leiden in de kantoorvastgoedbranche tot een grotere behoefte aan brandpreventie. Schero Brandbeheersing pakt deze panden van advies op maat tot nazorg en van top tot teen aan.

Schero Brandbeheersing is een afzonderlijke BV binnen de Schero Groep. “Wij zijn het logische gevolg op de asbestsaneringstak binnen onze groep”, vertelt manager Vincent Smeets van Schero Brandbeheersing. “Asbest werd vroeger gebruikt als brandwerend materiaal, maar wordt nu overal gesaneerd. Daar moet iets voor terugkomen. Wij bieden hiervoor verschillende oplossingen, van het plaatsen van brandkleppen tot het aanbrengen van brandwerende deur- en glassystemen. Heel belangrijk is het brandwerend afdichten van doorvoeren. Dit zijn de plekken in een gebouw waar buizen, kanalen of kabels door een wand of vloer worden gevoerd.”

schero groep

Kantoorpanden in gebruik
“Aandacht voor brandpreventie is in de kantoorvastgoedbranche geen overbodige luxe”, vervolgt Smeets. “In opdracht van vastgoedbedrijven pakken wij een groeiend aantal kantoorpanden grondig aan, om ze qua brandveiligheid op het gewenste niveau te krijgen. Onze kracht is dat wij gewend zijn om te werken in kantoren die in gebruik blijven. Zowel ons eigen personeel als onze vaste inhuurkrachten zijn zeer discreet, ze werken netjes en beperken de overlast tot een minimum. Bovendien laten we wat kwaliteit betreft niets aan het toeval over. We zijn VCA- en ISO-gecertificeerd en onze directeur is ‘Brandmeester Preventie’. Ook leiden we onze mensen intern op. We houden bijvoorbeeld maandelijkse toolboxmeetings. Dit soort zaken is nu nog niet verplicht, maar gelden voor veel klanten als een pre.”

Logboek
Een belangrijk – en door de brandweer verplicht – onderdeel bij de uitvoering van brandbeheersende maatregelen is het bijhouden van een logboek. Hierin staat onder meer wie de brandpreventiesystemen heeft aangebracht, om welke applicaties het gaat en welke doorvoeren zijn afgedicht. Verandert er iets in de situatie, bijvoorbeeld als er een nieuwe kabel wordt doorgetrokken, dan wordt dit eveneens in het logboek opgenomen en weer hersteld conform de vereisten. Smeets: “Op deze manier houden we een pand wat brandbeheersing betreft onder controle. Ook in het vervolgtraject.”

Tekst: Patricia van der Beek

Installatie en Bouw Nederland partners