Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Het technische hart van elke woning
Met de toevoeging van de Click-mate NXT groepenkasten in de prefab meterkasten spelen CEHEtech en Attema slim in op de marktwens om woningen 100% stekerbaar te installeren.

Het technische hart van elke woning

Stekerbare prefab meterkast brengt tijd- en arbeidsbesparing naar een nieuwe level

De nutsaansluitingen bij nieuwbouw of verbouw worden zelden conform planning uitgevoerd. Dit leidt veelal tot frustratie, vertraging en extra kosten, wat de oprichters van CEHEtech wilden ondervangen. In 2018 ontwikkelden Theo Breugem en Timo van Westerlaak een innovatieve prefab meterkast. Een jaar later werd het allereerste exemplaar al geplaatst op pilotproject Tudorpark in Hoofddorp. Sindsdien heeft de gecertificeerde meterkast diverse ontwikkelingen doorgemaakt. Zo werd de functionaliteit uitgebreid tot een volwaardige meterkast, die ook voorziet in bouwstroom en water en die al in de ruwbouwfase geplaatst en aangesloten kan worden. Inclusief slimme meter. Recent is hier bovendien de Click-mate NXT groepenkast van Attema aan toegevoegd. Hiermee krijgt niet alleen de prefab meterkast van CEHEtech, maar ook het Installeren 2.0 concept van Attema een extra impuls.

De Click-mate NXT groepenkasten zijn onderdeel van het Installeren 2.0 concept van Attema, dat hoog inzet op one-stop-shopping en een eenvoudige montage.

De prefab meterkasten worden binnen de normen van de NTA 8769 en NEN 2768 en volledig naar klantwens geprefabriceerd in de productiehal van CEHEtech in Soest. Vervolgens worden de meterkasten just-in-time en direct na het storten van de begane grondvloer naar de bouw vervoerd, waar het montageteam van CEHEtech alle nutsvoorzieningen aansluit. “De woning wordt vervolgens om de meterkasten heen gebouwd”, aldus Van Westerlaak. “Daarmee vormen onze kasten letterlijk het technische hart van elke woning.”

100% stekerbaar installeren

Met de toevoeging van de Click-mate NXT groepenkasten in de prefab meterkasten spelen CEHEtech en Attema slim in op de marktwens om woningen 100% stekerbaar te installeren. “Hierdoor worden installateurs op de bouw nog meer ontzorgd”, aldus Van Westerlaak. “Tijdens de bouw transformeren we onze meterkasten naar een reguliere meterkast. Zodra de woningen wind- en waterdicht zijn, worden de tijdelijke bouwdeuren vervangen door een kozijn met opdekdeur. Dankzij de Click-mate NXT groepenkast van Attema kunnen alle kabels in de woning bovendien plug-and-play worden aangesloten.” Arbeidstijdbesparingen van 1,5 tot 2 uur per woning zijn hierdoor geen uitzondering.

Installeren 2.0 

De Click-mate NXT groepenkasten zijn onderdeel van het Installeren 2.0 concept van Attema, dat hoog inzet op one-stop-shopping en een eenvoudige montage. “De modulaire groepenkasten zijn in nauwe samenwerking met de markt ontwikkeld en onderscheiden zich door een compacte vormgeving en modulaire opbouw”, vertelt Michel Boekweit, projectmanager bij Attema. “Met behulp van onze online Click-mate NXT Assistant configurator kunnen installateurs de groepenkasten heel eenvoudig en exact naar klantwens configureren. En ook bestellingen kunnen eenvoudig vanuit het programma worden geplaatst. Op basis van het ontwerp stellen wij de groepenkasten samen, waarna deze compleet voorgemonteerd aan CEHEtech worden geleverd.”

Universeel toepasbaar

Attema ziet de markt van groepenkasten voor woninginstallaties in rap tempo veranderen. “Elektrische installaties worden steeds uitgebreider, waardoor meer ruimte in de groepenkast nodig is”, aldus Boekweit. “Maar ze worden ook diverser, wat vraagt om flexibiliteit en schaalbaarheid. Onze Click-mate NXT groepenkasten spelen hier perfect op in.” In totaal bestaat het assortiment uit vier modellen, in verschillende groottes, waarmee elke installatievraag perfect wordt afgedekt. “De keuze voor componenten powered by Siemens, zorgt bovendien voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid.” Naar wens kunnen de Click-mate NXT groepenkasten voorzien worden van connectoren uit het Attema Installeren 2.0 assortiment. “Dankzij een innovatieve uitvoerbrug kunnen we bovendien ook andere stekerbare systemen aansluiten, zoals Wieland, Adels en WAGO. Hierdoor zijn de Click-mate NXT groepenkasten én CEHEtech prefab meterkasten universeel toepasbaar. Wat houdt u nog tegen?” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.