Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Het raam als dubbelfunctie
Bij Rechtbank Gelderland, locatie Zutphen plaatste Teleflex vier Nano kettingopeners.

Het raam als dubbelfunctie

Frisse lucht en daglicht in heel de ruimte

Veel ramen kun je handmatig openen, maar steeds meer gebouweigenaren ontdekken de voordelen van elektrische raamopeners. Hiermee kunnen (binnen)valramen eenvoudig geopend en gesloten worden, zelfs als ze op grote hoogte zitten. Dankzij de eenvoudige bediening komt er niet alleen daglicht de ruimte binnen, maar ook frisse lucht. Het raam krijgt dus een dubbelfunctie voor een gezonder en aangenaam werk-, leer- en verblijfsklimaat.

Teleflex is onderdeel van Railtechniek van Herwijnen Groep en heeft al ruim 70 jaar ervaring in raamopeners. De Gelderse onderneming adviseert, levert en monteert een uitgebreid assortiment mechanische en elektrische raamopeners voor uitzetramen, kantel- en draairamen, dakramen en koepels. Van (dubbele) kettingopeners en lineaire openers tot en met rackopeners. “Onder meer onze raambedieningen vinden gretig aftrek in woning- en utiliteitsbouwprojecten”, vertelt Jesse Verheem, operationeel manager bij Teleflex. “De producten worden voornamelijk geleverd aan de ijzerwarenvakhandel en aannemerspartijen. Indien gewenst zijn we al vanaf de adviesfase bij projecten betrokken. Op basis van het type raam, de afmetingen, het gewicht en de gebruikerswensen adviseren wij de best passende producten voor ieder project. Uiteraard houden we rekening met de geldende eisen en de uitstraling van het gebouw. Ook nemen we graag de montage van de systemen voor onze rekening.”

Met elektrische raamopeners kunnen ook ramen op grote hoogte eenvoudig geopend worden.

Rechtbank Gelderland

Een mooi voorbeeld van elektrische raamopeners die Teleflex monteert zijn de vier Nano kettingopeners die afgelopen zomer werden geplaatst bij de Rechtbank Gelderland, locatie Zutphen. Dit werd gedaan in opdracht van ijzerwarenvakhandel Mastermate. “De Nano kettingopeners zijn gemonteerd op de uitzetramen in de gangzone, met name om centrale bediening mogelijk te maken”, vertelt Verheem. Voor deze bediening hebben gebouweigenaren keuze uit een eenvoudige jaloezieschakelaar op de muur, een radiografische afstandsbediening en/of een WiFi/app-bediening via de smartphone of tablet. “Maar ook integratie in het eigen gebouwbeheersysteem is mogelijk. De rechtbank heeft hiervoor gekozen”, aldus Verheem.

Uniek aan de Nano kettingopeners zijn de hoge prestaties (maximale belasting: 400 N) in combinatie met een compact en verfijnd design. Met een behuizing van slechts 24 x 35 mm is de Nano de meest compacte raamopener in het assortiment van Teleflex. Naar wens kan de kettingopener eenvoudig in het kozijn worden weggewerkt. Daarnaast kunnen diverse sensoren aan de opener worden gekoppeld, zoals een regen- of windsensor.

Zo brengt een raam niet alleen licht naar binnen, maar ook frisse lucht voor een fijn binnenklimaat.

Praktische bediening

De Nano kettingopener is verkrijgbaar in wit, zwart en aluminiumkleur. Bovendien zijn openingsslagen van 200 tot maar liefst 800 mm mogelijk. Verheem: “Een elektronische stop in de tussenliggende posities zorgt ervoor dat de Nano altijd op tijd reageert bij overbelasting. De kettingopener heeft standaard een voedingsspanning van 24 Volt, maar in combinatie met een omvormer is ook een voedingsspanning van 230 Volt mogelijk. De ketting is uitgevoerd in roestvrijstaal. Hierdoor is deze niet alleen zeer sterk, maar ook uitstekend weersbestendig. Een lage openingssnelheid van 4 mm per seconde garandeert bovendien een uiterst stille bediening.”

Omdat Teleflex zowel de levering als montage van de Nano kettingopeners heeft verzorgd, is de Rechtbank in Zutphen verzekerd van 5 jaar productgarantie én 2 jaar gratis service en onderhoud.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.