Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Het nieuwe HCL-verlichtingssysteem van LEDVANCE ondersteunt docenten en studenten optimaal bij het leren
LEDVANCE Licht im Klassenraum der Keishandwerkerschaft Schleswig Schule Elektro

Het nieuwe HCL-verlichtingssysteem van LEDVANCE ondersteunt docenten en studenten optimaal bij het leren

Het gemoderniseerde verlichtingssysteem voor de klaslokalen van de afdeling Elektrotechniek in het district Schleswig (Duitsland) is gebaseerd op een intelligent gestuurde, krachtige HCL-verlichtingsoplossing. De slimme, innovatieve LEDVANCE BIOLUX LED technologie zorgt met een gebruiksvriendelijke, intuïtieve sturing en een ongecompliceerde omschakeling en configuratie altijd voor een zeer aangename lichtkwaliteit in de ruimte.

asset 10315998 kreishandwerkerschaft schleswig kopieren

Om de concentratie en de prestaties van de cursisten te verbeteren en een optimaal zicht zonder verblinding mogelijk te maken, werden drie klaslokalen uitgerust met de modernste HCL-lichttechnologie. De demontage van de bestaande conventionele verlichting met T8-fluorescentielampen en de installatie van het nieuwe BIOLUX HCL-systeem werd door de cursisten van de elektrotechnische afdeling zelf uitgevoerd. Bij voorkeur eenvoudig te realiseren als een intern project onder toezicht van hun hoofdelektricien.

Vanuit een lichttechnisch perspectief is de BIOLUX HCL oplossing absoluut zinvol in onderwijsinstellingen! Niet alleen is het gemakkelijk om achteraf te monteren – de dynamische aanpassing van het licht aan het verloop van de dag verbetert merkbaar het welzijn en de concentratie in onze ruimtes. Het is veel helderder dan voorheen, maar nooit verblindend of onaangenaam. Voor onze cursisten en voor ons van de Schleswigse districtsvereniging van ambachtslieden is de modernisering een merkbare verbetering”, aldus Sebastian Wille, hoofd van de opleidingswerkplaats Elektrotechniek van de Schleswigse districtsvereniging van ambachtslieden.

asset 10315905 kreishandwerkerschaft schleswig kopieren

BIOLUX HCL van LEDVANCE voldoet met zijn intuïtieve besturing van dynamische lichtmodi aan alle eisen van het onderwijs. Het kunstlicht kan naar behoefte worden aangepast aan specifieke daglichtmodi (“Boost” voor de concentratie, “Relax” voor de presentatie, etc.). Intelligent, krachtig en kwalitatief hoogstaand, heeft de klant gekozen voor armaturen van het type BIOLUX HCL PANEL 625 als ideale module voor het project. De gelijkmatige lichtverdeling (met een gereduceerde schittering van UGR15 en een hoge kleurweergave-index van Ra ≥ 93) biedt een zeer hoge lichtkwaliteit. In totaal 90 BIOLUX HCL PANEL 625 43W armaturen werken “draadloos”. Daardoor zijn ze ideaal voor retrofitting, omdat er geen herbekabeling nodig is. Zowel de stuureenheid als de verlichtingsmodules worden zonder extra programmering in gebruik genomen via “Plug & Play”. De afzonderlijke verlichtingscomponenten worden door QR-code via smartphone-scan uitgelezen en via een bijbehorende app aan het systeem toegevoegd. Alle BIOLUX HCL producten communiceren draadloos via ZigBee 3.0 op de hoogst mogelijke veiligheidsstandaard. Voor meer informatie: link

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.