Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Het luchtgordijn als functioneel én esthetisch onderdeel van uw entree’

‘Het luchtgordijn als functioneel én esthetisch onderdeel van uw entree’

Van het Rotterdam Ahoy Convention Centre in Rotterdam (Heijmans), winkelcentrum De Barones in Breda (BAM) en winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht (BAM) tot en met restaurant Rain in Amsterdam (BLR-Bimon) en het Kamer van Koophandelgebouw in Rotterdam (Total Klima): de luchtgordijnen van Airtècnics Luchtgordijnen Nederland (ALN) komen uitstekend tot hun recht in o.a. winkelpanden, evenementenhallen, congrescentra, grote kantoorgebouwen en zelfs ziekenhuizen. Niet alleen vanwege hun uitstekende technische en energetische eigenschappen, maar ook dankzij het exclusieve design. “Onze ZEN luchtgordijnen zijn decoratief, minimalistisch én elegant en kunnen eenvoudig worden aangepast aan hun omgeving”, vertelt de directeur-eigenaar van ALN. “Zowel in maatvoering, kleur als afwerking.”

“In de huidige markt zijn luchtgordijnen niet alleen functioneel, maar maken zij onderdeel uit van de decoratie en sfeer van het gebouw”, vertelt hij. “Daarom presteren onze ZEN luchtgordijnen niet alleen op technisch en energetisch vlak, maar gooien zij ook esthetisch zeer hoge ogen. Onder andere bij architecten en ontwerpers. De luchtgordijnen zijn niet alleen uniek in Nederland, maar in heel Europa.”

winkelcentrum-hoogcatharijne-utrecht-9-kopieren

De frontpanelen worden standaard uitgevoerd in geanodiseerd aluminium (geborsteld of niet geborsteld), maar zijn ook verkrijgbaar in o.a. RVS, hout, leer, kunststof, aluminium en in alle denkbare RAL-kleuren..

 

Voor ieder gebouw en iedere wens een oplossing op maat

Binnen de ZEN-lijn hebben architecten, ontwerpers én eindgebruikers keuze uit een tweetal constructies: met RVS draadeinden of met een zelfdragende constructie van gegalvaniseerd plaatstaal, die een onzichtbare bevestiging tegen de pui mogelijk maakt. De luchtgordijnen kunnen op verschillende hoogtes worden geplaatst, van 2 tot 7 meter hoogte. Maar ook plaatsing op de vloer (vloermodel) behoort tot de mogelijkheden. De frontpanelen worden standaard uitgevoerd in geanodiseerd aluminium (geborsteld of niet geborsteld), maar zijn ook verkrijgbaar in o.a. RVS, hout, leer, kunststof, aluminium en in alle denkbare RAL-kleuren. “Het is zelfs mogelijk om eigen logo’s en/of grafische ontwerpen op de frontpanelen te verwerken. Naar wens kunnen we bovendien klokken en/of vluchtrouteaanduidingen met LED-verlichting in de panelen integreren.”
In totaal worden drie types ZEN luchtgordijnen geleverd. Waar type ‘P’ is voorzien van een warmwaterbatterij, maakt type ‘E’ gebruik van afgeschermde elektrische elementen. Type A heeft geen verwarmingselement. Alle producttypen beschikken over aerodynamisch optimale uitblaasopeningen met geanodiseerde aluminium lamellen, die naar beide zijden verstelbaar zijn van 0° tot 15°.

img_6577-kopieren

Luchttechnische installatie in Ahoy Rotterdam.

 

Geavanceerde EC-motorentechnologie

Naast de ruime keuze in maatvoering, kleur en afwerking onderscheiden de ZEN luchtgordijnen zich door een zeer geavanceerde EC-motorentechnologie. “Deze EC-technologie bestaat uit een gelijkstroommotor (DC) met een omzetter, waardoor het luchtgordijnen kan worden aangesloten op wisselstroom (AC). Het statische gedeelte van de ventilator (stator) bevat een elektrische kaart die de wisselstroom naar gelijkstroom transformeert en ook de proportionaliteit van de ventilatorsnelheid van 0 tot 100% regelt. De EC-motor heeft geen slipverliezen, waardoor de efficiëntie ten opzichte van de wisselstroommotor toeneemt. De bedrijfskosten voor ventilatie kunnen dankzij onze EC-luchtgordijnen tot wel 65% worden verlaagd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.