Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Het grote belang van veilige en kwaliteit werkschoenen

Het grote belang van veilige en kwaliteit werkschoenen

Een veilige en kwaliteit werkschoen is essentieel voor veilige en gezonde voeten op het werk. Duurzame schoenen met stalen neus beschermen je voeten, helpen blessures voorkomen en verminderen de ernst van letsels die zich op de werkplek kunnen voordoen. Volgens onderzoek draagt ​​echter slechts één op de vier slachtoffers van een werkgerelateerd voetletsel veiligheidsschoenen. De overige drie zijn zich niet bewust van de voordelen van beschermend schoeisel. De werkschoenen van tegenwoordig zoals de sanita klompen van bowork.nl, zijn comfortabel, flexibel en stijlvol en bieden de nodige bescherming tegen verwondingen. De voet is het meest waardevolle deel van het lichaam dat op de werkvloer kan verwond worden. Als je werk uitvoert met vele potentiële gevaren voor blessures, is het belangrijk dat je met jouw leidinggevende jouw veiligheidsschoenen en andere beschermende uitrusting bespreekt.

Wat is een veilige werkschoen?
Een veiligheidsschoen is een duurzame schoen of een schoen met een beschermende stalen versterking in de neus die de voet beschermt tegen vallende voorwerpen of compressie, meestal in combinatie met een versterkte zool om de voeten te beschermen tegen steekwonden van onderaf.

Gevaren op de werkvloer
Er zijn veel gevallen waarin de voet en tenen in gevaar zouden kunnen zijn. Op veel werkplekken vormen vallende en rollende objecten of snij- en steekwonden een groot risico. Een veiligheidsschoen met stalen neus kan werknemers beschermen tegen verwondingen. Misschien denk je er niet zo over, maar er zijn veel gevaren waar de gemiddelde werkende persoon dagelijks mee in contact komt. ZO kunnen machines die scherp zijn of bewegende onderdelen bevatten, een groot snijgevaar opleveren. Werknemers in de houtkapindustrie worden bijvoorbeeld geconfronteerd met gevaren van kettingzagen. Als een kettingzaag in contact zou komen met iemands voet, zou het resultaat catastrofaal kunnen zijn. Het juiste schoeisel kan onnodige ongelukken voorkomen, waaronder zelfs brandwonden van chemische stoffen.

Bescherm je voeten tegen elektrische gevaren
Elektriciteit brengt een aantal risico’s met zich mee op de werkplek. Werknemers kunnen worden blootgesteld aan elektrische schokken of statische elektriciteit accumuleren, wat in bepaalde omgevingen tot elektrische vonken kan leiden.

Om de kans op een elektrisch ongeval te verminderen, kunnen niet-geleidende schoenen gemaakt van leer, rubber of andere materialen die geen elektriciteit geleiden, worden gedragen. Op plaatsen waar de opbouw van statische elektriciteit op het lichaam gevaarlijk is, kunnen antistatische of geleidende schoenen worden gebruikt. Deze opties verminderen de hoeveelheid statische elektriciteit die zich ophoopt op het lichaam, waardoor statische elektrische vonken worden voorkomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.